Widzę, że właśnie wprowadzacie nowy wygląd Sales Center (swoją drogą czy naprawdę nie mamy dla tego narzędzia polskiej nazwy?).
Mam kilka pytań:
Z jakiego powodu zdecydowano się na tę zmianę?
Co konkretnie było nie tak z poprzednim widokiem?
Jakie nowe funkcje lub udogodnienia wprowadzone zostały na plus?
Pytam szczerze bo może coś przegapiłem, a nie chciałbym nie docenić dobrych zmian.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@Client:80340374 polskiej nazwy nie będzie bo sprzedają też z Czech, Słowacji i ma być coraz więcej krajów 🙂
Jest bardziej czytelne, mi się podoba 🙂
@Client:80340374 głównym celem nowego widoku jest pokazanie najważniejszych informacji sprzedażowych w jednym, łatwo dostępnym miejscu, ma to ułatwić śledzenie najważniejszych informacji na temat sprzedaży.
Nikt nie twierdzi, że z poprzednim widokiem było coś nie tak, ale dodaliśmy kilka opcji (szczegóły poniżej), dzięki którym jest jeszcze lepiej 😉
Wdrożyliśmy kafelki z licznikami do śledzenia kluczowych aktywności w tym: zamówień do obsłużenia, zwrotów do obsłużenia, paczek do wysłania, zaległych przesyłek, nieprzeczytanych wiadomości i dyskusji. Dodaliśmy także nowy kafelek z podsumowaniem wczorajszej sprzedaży oraz podsumowaniem sprzedaży ofert. Przebudowaliśmy również kafelki zamówień i zwrotów, a także kafelek finansowy.
Co do nazwy, to już kostas odpowiedział, nazwa jest angielska, ponieważ nie działamy już tylko na polskim rynku.
@la_nika mam teraz w tym panelu ogromną ilość zamówień do obsłużenia. Co to znaczy "obsłużone" zamówienie?
Dla mnie na wielki minus brak tego panelu gdzie były statystyki (zamówienia, wizyty) z ostatnich 7-30 dni jak. Na jeszcze większy minus brak informacji ile tylko dzisiaj jest zamówień opłaconych z góry/za pobraniem/zwrotów itd.
To co wyrabiacie w tym roku jeśli chodzi o zmiany to jakaś tragedia i tylko jedną z nich oceniam pozytywnie... Jakbyście chcieli pójść na rękę sprzedawcom, wprowadzilibyście kafelki które można dowolnie przemieszczać i modyfikować, tak by każdy mógł mieć to spersonalizowane pod siebie.
Nie wiem czy Szanowne Koleżeństwo zauważyło ale w "nowym widoku" nie ma już dolnego paska przy pomocy którego można było kontaktować się z "pomocą" lub "wejść" na "Gadane" ..........
@kakabe_2007 zgłoszę, że tego Ci brakuje, a w razie czego:
Pomoc - https://allegro.pl/pomoc/kontakt,
nasz zawsze znajdziesz tutaj.
prośba o przywrócenie statystyk wizyt w ciągu ostatnich dni, bo to była bardzo przydatna funkcja
@kovek jako "do obsłużenia" widoczne są zamówienia z ostatnich 3 miesięcy, które mają status "nowe". Czyli obsłużone to takie, dla którego zmieniłeś status.
Przekazałam Twoją opinię i sugestię do zespołu, który zajmuje się tą zakładką.
Z ciekawości, jaką zmianę oceniasz pozytywnie?
@la_nika w kategorii w której sprzedaję w końcu po tylu latach przedmioty fizyczne są oddzielone od tych cyfrowych. Tylko niestety w większości przypadków nie reagujecie na na podpięte pod produkty fizyczne wersje cyfrowe które są oznaczone jako "nowe" i lepiej się pozycjonują. Ale i tak to jest na plus.
Co do "do obsłużenia", powinny tam się wyświetlać zamówienia które nie mają dodanej nr. przesyłki. W ogóle nie bawię się w zmianę statusu zamówień (prócz tych anulowanych)
Bez sensu teraz jest to jest jeżeli zamówienie nieopłacone to do obsłużenia". Powinno się pojawiać opłacone tylko "do obsłużenia". Swoją drogą obsłużone to wg mnie takie gdzie wyszła paczka a nie tylko w realizacji ... Bubel informatyczny jak zwykle...
Mi w zamówieniach „do obsłużenia” pojawiają się same takie 😉
@Health___Beauty to przez to, że status zamówienia to "NOWE". Przyznaję, mogłoby to sprawniej działać, zgłaszam 🙂
@la_nika W ogóle to sformułowanie „do obsłużenia” jakieś takie niefortunne. Może lepiej by było „do realizacji”?
@Health___Beauty przekazane 👍
Bardzo proszę o dodanie do nowego widoku przycisku przekierowującego bezpośrednio do wszystkich zamówień, bez filtrowania. Obecnie, żeby wyświetlić wszystkie zamówienia musimy klikać: 1) Strzałka przy loginie, 2) Przejdź do sales center, 3) Zamówienia do obsłużenia, 4) Kasowanie filtra z datą, 5) Kasowanie filtra "Nowe". Potrzeba 5 kliknięć, żeby wyświetlić wszystkie zamówienia. Żaden inny marketplace jaki znamy, nie ma (ani nie miał - w przypadku tych już nieistniejących) tak zagmatwanego panelu zamówień! Wcześniej potrzeba było na to tylko trzech kliknięć, a to i tak dużo.
@ogryz7 a przez panel boczny nie łatwiej ?
@ogryz7 zapisz se ten link w przeglądarce, https://salescenter.allegro.com/orders szukasz dziury w całym przecież tylko zmienili główny wygląd reszta się nie zmieniła po lewej masz menu, dwa kliki i masz co potrzebujesz 😄
@mdrogeria w kafelku środkowym zamówienia i zwroty też przenosi do tej samej zakładki ze wszystkimi zamówieniami 😄
No i chyba taki link będę musiał sobie zapisać.
Tylko nie o to chodzi, żeby kombinować, tylko żeby z interfejsu korzystało się intuicyjnie, wygodnie i szybko. Kiedyś było super: Moje Allegro -> Moja sprzedaż. Po prostu, ze strony głównej portalu.