anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

o co chodzi z weryfikacją PayU

ti-rex
#8 Zapaleniec#

Podobnie jak 2 lata temu PayU robi tzw. weryfikację tożsamości poprzez formularz gdzie jedna z rubryk wymaga wpisania daty wydania dowodu osobistego oraz daty ważności dowodu osobistego. Bez wpisania tych danych nie jest możliwe wysłanie tego formularza do weryfikacji  no i tu jest problem albowiem ja mam dowód osobisty wystawiony w 2014 roku na czas nieoznaczony (czyli bezterminowo ważny).

Po zgłoszeniu tego problemu otrzymałem poradę aby w ww. formularz  wpisać jakąś datę np. dodać 10 lat do daty wystawienia i po problemie.

Czy naprawdę Allegro (bo PayU to jego spółka czy firma) chce aby klienci podawali nieprawdziwe dane osobowe (art. 270 kk ...m.in. kto posługuje się przerobioną dokumentacją w celu osiągnięcia skutku czy wypełnienia blankietu .. podlega karze od 3 miesięcy do lat 5) 

PayU operuje moimi pieniędzmi, tak jak i innych klientów Allegro a nie zna prawa w zakresie dokumentów tożsamości a to zaczyna być groźne i należy coś z tym zrobić dopóki nie będzie z a późno

oznacz moderatorów
1 ODPOWIEDŹ 1

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@ti-rex skonsultowałam poruszoną przez Ciebie sprawę. Operator PayU potwierdził, że temat jest znany, jednak w najbliższym czasie edycja formularza nie jest planowana. Poleca natomiast wpisanie daty na np. 10 lat do przodu lub np. 2099.Pamiętaj, że załączasz jednocześnie zdjęcie samego dokumentu, które jest nadrzędne i na nim opiera się weryfikacja. Nie ma możliwości przekazania dokumentu inaczej, niż przez formularz.

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów