Ochrona marek? Staracie sie chronić wszystkie marki?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Emblemat tak zwany zamiennik
Emblemat podróba
Wykorzystuje zastrzeżony znak towarowy
https://ewyszukiwarka.pue.uprp.gov.pl/search/search-results/cc039e4c-7ce9-464e-bb92-1d4c6d16b682
https://allegro.pl/oferta/ford-emblemat-znaczek-s-max-c-max-galaxy-mondeo-11980627430
Czy taka oferta jest zgodna z regulaminem allegro i ochroną marek ?
https://policja.pl/pol/aktualnosci/70789,Sprzedawal-podrobki-na-aukcjach-internetowych.html
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jakby nie te podróbki to my klienci poszlibyśmy z torbami. Nie każdego stać na gamepada za 200 zeta a może wystarczy mu taki za 40 zeta. Jeżeli ktoś stwierdzi że lepiej dołożyć i kupić Sony bo jest trwalszy to ok. Ale o tym ma decydować wolny rynek a nie jakaś zmowa tutaj sprzedawców/producentów. W Chinach tylko się robi takie zabawki i pewnie producent co robi dla Sony ma w ofercie również znacznie tańszy produkt. A czasem sprzedaje dokładnie taki sam bez loga tylko kilka razy tańszy. Ogólnie daje się zauważyć dramatyczny spadek jakości nawet tych markowych produktów i dotyczy to wszystkich branż. Kiedyś na przykład niemieckie firmy to były znane z jakości a dzisiaj to już szajs tyle że drogi. A klient nie głupi i drugi raz nie da się nabrać czyli wybierze chińczyka 😀

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@bombardier10 "A czasem sprzedaje dokładnie taki sam bez loga tylko kilka razy tańszy"
jak nie ma loga to czego jest podróbką?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Bo wielkie koncerny myślą że jak coś tam stworzyli 20 lat temu to już nikt inny nie wpadnie na pomysł zrobienia tego samego produktu ) To że gamepad jest podobny do Sony nic nie znaczy. Samochody też są podobne bo wszystkie mają cztery koła i kierownice w tym samym miejscu. Trzeba zachować zdrowy rozsądek .

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To jest podróbka tego, co ma LOGO to jest 1
2. Nie wolno używać w tytule oferty słowo SONY jeżeli to nie jest SONY albo XBOX
3. Kto chce, gamepad, nieoryginalny za 40 złotych może kupić na alie...ss

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:131872665 gdzie Ty tu widzisz słowo SONY? Jedyne które ja widze to te Twojego autorstwa
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Druga sprawa to czy allegro serio tak daleko poszło, że nie można w ofercie użyć sformułowania np "kompatybilny z Sony Playstation 3" ?
Prosze o konkretne wytłumaczenie tego zagadnienia bez zbędnego proszenia sie o ofertę którą przekażecie do odpowiedniego działu
Regulamin powinien być jasny i klarowny. Mam wiedziec co jest zgodne przed stworzeniem oferty

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mógłbyś na przykładzie tego pada do ps3 wytłumaczyc wszystkim dlaczego uważasz, że ten pad Doubleshock to podróbka?
I w jaki sposób podrabia pada firmy SONY skoro nie ma na nim napisu SONY?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Nie ma nadpisu SONY I CENA. TO Jest DORÓBKA. Ja nie zbieram się tu coś udowadniać.
Udowodni WSZYSTKIM ze to oryginał SONY !! I to nie podróbka SONY. Udowodni WSZYSTKIM Udowodni WSZYSTKIM Udowodni WSZYSTKIM! 😁

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:131872665 Ale jak nie ma napisu SONY to jak to ma być podróbka?
Zresztą skoro nie ma napisu SONY to skąd wiesz, że to podróbka SONY?
Może to podróbka pada do Xboxa? Może do Wii?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
To jest podróbka tego, co ma LOGO to jest 1
2. Nie wolno używać w tytule oferty słowo SONY jeżeli to nie jest SONY albo XBOX
3. Kto chce, gamepad, nieoryginalny za 40 złotych może kupić na alie...ss

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Serio myślisz że wielkie marki potrzebują allegro do sprzedaży swoich produktów ? Chociaż też są takie oferty od sprzedawców co kupią w salonie dodadza parę złotych marży i sprzedają. Tylko jaki to ma sens.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Jeżeli jest CHANEL №5, to nie może być zamiennika. Inaczej części samochodowe. Wszystkie producenci mają swój kod i mają zezwolenie na sprzedaż do różnych marek! Jak ktoś sprzedaje klocki zamiennik do AUDI, to może napisać AUDI tylko w katalogu ALLEGRO Będzie producent, który ma prawo klepać do AUDI!!! TRW, BREMBO, i t.d. Jeżeli to nie jest PlayStation, XBOX, CHANEL №5 to znaczy, nie wolno pisać w tytule oferty XBOX. Proszę poczytać zasady.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:131872665Co za bzdury wypisujesz... Producenci części do samochodów mają "zezwolenia" na sprzedaż?? Producenci części do pralek też mają zezwolenia? A producenci akcesoriów do Thermomixa takowe mają? Skąd żeś to w ogóle wytrzasnął?? Jedyne co przychodzi mi na myśl to produkty na licencji danej marki, ale NIE O TYM tu mówimy.
Zdradzę Ci pewną tajemnicę: pisząc w tytule oferty "Klocki hamulcowe Audi" - przedmiotem sprzedaży musi być część oryginalna. Natomiast pisząc "Klocki hamulcowe do Audi" - jak najbardziej nie musi to być oryginał, może być to zamiennik byle nie posiadał logo marki. To samo z gamepadami do konsol gier wideo czy z czymkolwiek innym.
Powiedz mi, jak chciałbyś nie używając nazwy danej marki wskazać do czego pasuje dana część czy akcesorium? Zamiast napisać "Etui do Samsung A15" napisałbyś "Etui do telefonu komórkowego A15"? No mógłbyś, nikt Ci nie zabroni, problem w tym że na przykład firma Oppo również produkuje telefon który nazywa się A15... Oj, chyba właśnie narażasz się na problemy z kupującymi którzy zakupią ten towar...
Doedukuj się trochę zanim znów coś napiszesz, jak już przede mną ktoś tu stwierdził - nie odróżniasz zamienników od podróbek i tu tkwi problem... Wskazanie do jakiej marki i jakiego modelu towar jest przeznaczony, nie łamie w żaden sposób prawa własności intelektualnej. Tyle.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:131872665 każdy Ci zazdrości. Jesteś najlepszy
Tez chce taki być i postanowiłem uczyć sie od mistrza
znalazlem taki głośnik, nie ma logo ale to pewnie podróbka jakiego JBLa
https://allegro.pl/oferta/glosnik-bluetooth-noname-niebieski-17216003873
Tutaj mamy zegarek, też nie ma logo ale to pewnie podróbka casio
https://allegro.pl/oferta/zeagrek-cyfrowy-noname-17194697117
i na koniec mam buty, stawiam, że to podróbka BALENCIAGA
https://allegro.pl/oferta/no-name-buty-damskie-12485251746
Jak mi poszło?:)

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przyjacielu. Mam złą nowość. Tu zgłoszenie na forum nic nie daje. A te gamepady podróbki ten gość usunął z oferty. Jak chcesz to zgłosić, musisz szukać oficjalnego sprzedawcę i z nim o tym gadać. Wtedy reakcja błyskawiczna i skuteczna. Zdrówka ci dużo sprzedaży. 😘

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Przyjacielu. Mam złą nowość. Tu zgłoszenie na forum nic nie daje. A te gamepady podróbki ten gość usunął z oferty. Jak chcesz to zgłosić, musisz szukać oficjalnego sprzedawcę i z nim o tym gadać. Wtedy reakcja błyskawiczna i skuteczna. Zdrówka ci i dużo sprzedaży. 😘

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:131872665 Łano zrobim my to tak, że żadyn transjlejtor Tiebia nie pomożet. Żadyn z Ciebia profesjonalist, barzyj takkiś jakkiś szkoodniiik na tym forum. Zazdraszcza tu tobieś każżdje istotaaa! Pozdrawiamy serdecznie!

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Klienci chcą podróbek bo nie chcą przepłacać za firmowy znaczek. Bo dzisiaj wszystko produkuje się w Chinach. I z tej samej fabryki wychodzą rzeczy markowe i bezmarkowe. Ogólnie bardzo podobnej jakości jedynie cena jest kilkakrotnie wyższa. Kiedyś niemieckie produkty były synonimem trwałości i jakości - dzisiaj to już wspomnienie. Nie wiem po co miałbym przepłacać.

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@Client:131872665Widzę że masz niesamowite parcie na to by samemu się z tego forum usunąć...
P.S. Lekcje j. polskiego udzielał Che Guevera?

- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Mówisz że znasz pięć jeżyków? Wow, to masz znajomości... 🤣 Ja znam siedmiu krasnoludków. Moje na wierzchu.
Dużo zdrowia! Widzę że się przyda!
- « POPRZEDNIA
- NASTĘPNA »