anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
112 ODPOWIEDZI 112

bombardier10
#11 Animator#

Nie do wiary , naprawde chcecie abyśmy jako klienci musieli płacić nie wiadomo ile za znaczek firmowy ? Przecież te wszystkie firmy samochodowe dostają darmową reklame w formie swojego loga na tych produktach.  A jak wiadomo reklama też kosztuje a więc może należy się dodatkowa kasiorka dla tych sprzedawców 😁 

oznacz moderatorów

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

@bombardier10 możesz jeździć bez lub zakryć albo zastosować coś innego

Bedziesz chciał podróbe to sobie zamówisz bezpośrednio z Chin

Z ciekawości wszedłem na T E M U i tam wpisałem AUDI

Na pierwszy rzut ona nie znalazłem podróbek, cisza i spokój

Na allegro nawet sie nie musisz starać, podróba na podróbie

Znalazłem taką ciekawostke

Art.  292.  [Paserstwo nieumyślne]
§  1.  Kto rzecz, o której na podstawie towarzyszących okoliczności powinien i może przypuszczać, że została uzyskana za pomocą czynu zabronionego, nabywa lub pomaga do jej zbycia albo tę rzecz przyjmuje lub pomaga do jej ukrycia,
podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

oznacz moderatorów

Client:131872665
#7 Wielbiciel#

ALLEGRO Pokrywa sprzedawców, zamiast ich blokować, moderator mówi OFERTA ZAKOŃCZONĄ  I Ten gość nie dostał żadnych blokad!!!! 

oznacz moderatorów

Client:80340374
#14 Krzewiciel#

Osobiście też bym nie blokował konta tylko za to, że wystawiał podróbki

Konsekwencje powinnien wyciągać właściciel marki przy pomocy policji i prokuratury

Tutaj powinno być ostrzeżenie wraz z czytelnym wyjasnieniem dlaczego.

Kolejna próba wystawiania takich ofert powinna mieć większe konsekwencje ( np ban na 24h )

Serwis powinien tego pilnować by nie pomagać przy zbyciu takich przedmiotów

oznacz moderatorów

bombardier10
#11 Animator#

Nie podoba mi się że chcecie usuwać takie aukcje. Przecież to jest darmowa reklama dla tych marek te emblematy i inne. Poza tym to są głównie zachodnie marki a nie nasze bo przecież my nie produkujemy samochodów.  Dlatego kupując te podróbki wzbogacają się nasi obywatele a przynajmniej nie przepłacają. Nie wiem kto ma w tym interes aby Polak wydawał więcej pieniędzy ? Tak więc zaprzestańcie już tego lobbingu na rzecz wielkich zachodnich koncernów  - to nie jest w naszym narodowym interesie.

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Przedmioty użytkownika bizuteria_konin - Emblematy - Allegro

326 ofert z podróbkami znanych marek.  9858.jpg

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

Cześć @Client:131872665, dzięki za zgłoszenia.

W Allegro zabroniona jest sprzedaż nieoryginalnych produktów. Jeśli posiadasz taką możliwość, prosimy, abyś takie oferty zgłaszał za pomocą opcji "Zgłoś naruszenie zasad".

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

sl-aw-ek
#17 Koryfeusz#

@matt_rose zgłaszanie czegokolwiek przez funkcją "zgłoś naruszenie" jest bez sensu, wówczas NIGDY nie ma reakcji ze strony serwisu. 

Zawsze mnie zastanawia dlaczego nie chcecie przyjmować zgłoszeń ,np. tutaj 🤔 

oznacz moderatorów

matt_rose
Moderator
Moderator

@sl-aw-ek Każde zgłoszenie traktujemy poważnie i każde jest przez nas weryfikowane. Nigdzie nie napisałem, że nie chcemy przyjmować zgłoszeń np. tutaj.

Użycie opcji "Zgłoś naruszenie zasad" przyspiesza cały proces i sprawia, że zgłoszenie automatycznie zostaje przekazane do odpowiedniego działu. Jeśli mamy podstawy do tego, to jest podejmowane działanie wobec autora oferty, o czym jest informowany tylko jej autor, nie zgłaszający. Stąd możesz mieć mylne przekonanie, że nie ma reakcji z naszej strony, a jest ona zawsze i przy każdym zgłoszeniu 😉

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Drogi Panie. "Zgłoś naruszenie zasad", nikt na to nie odpowiada. Ten gość wyszedł, suchym z wody. Miał 300 ofert podróbek.  I zamiast blokady, po prostu usunęli jego oferty wszystkie i on dalej sobie sprzedaje.  Ale ma jeszcze ofertę podróbki. Może PAN jego zgłosić ??  

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

BRELOK BRELOCZEK KRYSZTAŁ ŚWIECĄCY LED RGB Z LOGO MARKI HONDA 16121468927 - Allegro.pl

BRELOK BRELOCZEK KRYSZTAŁ ŚWIECĄCY LED RGB Z LOGO MARKI HYUNDAI 16121487426 - Allegro.pl

Ten gość wyszedł, suchym z wody. Miał 300 ofert podróbek.  I zamiast blokady, po prostu usunęli jego oferty z podróbkami wszystkie, i on dalej sobie sprzedaje.  Ale ma jeszcze oferty z podróbkami. Może ktoś jego zgłosić ??  

Zamiast dostać blokadę, administrator napisała  "oferty usunięte" 
Jednym blokujecie konto bez żadnych wyjaśnień, a innym można wszystko !!!! SMRT TEL HUI.jpg

oznacz moderatorów

TechartGSM
#11 Animator#

Oj, widzę że "Folwarku Zwierzęcego" się nie czytało 🙂

oznacz moderatorów

RaBarbar_ka
Moderatorka
Moderatorka

@Client:131872665 przekazałam sprawę do weryfikacji. 

Basia
   Moderatorka
oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Dziękuje 🤗. I Tego grzesznika tez poproszę 😙🙏🌹

Przedmioty użytkownika chodyrson1 - Osprzęt i akcesoria - Allegro55555.jpg

oznacz moderatorów

#7 Wielbiciel#

Witam 🌹.  Ja pomogę 😉.  
Podróbka z **piiip**s