Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
10 października odrzuciłem reklamacje nr 598170/2025 i pojawiła się jako rozwiązana, a dzisiaj pojawiła się jako nierozwiązana proszę o wyjaśnienie tej sytuacji @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@great_24 Podaj proszę numer zamówienia, którego dotyczyła reklamacja?
7adbfa50-88cf-11f0-ad8c-95bca64398ec
@great_24 Doprecyzuj proszę. Widzę, że dyskusja wciąż trwa. Rozumiem, że chodzi o zamknięcie dyskusji?
Odrzuciłem Reklamację z powodu ze klient nie odesłał towaru do rozpatrzenia reklamacji wcześniej poprosiłem o odesłanie przesyłki wysłałem też etykietę zwrotną. i tak jak pisałem wcześniej ze była rozwiązana a dzisiaj jest nierozwiązana.
@great_24 Dyskusja została zamknięta 🙂
Dzień dobry,
U mnie również reklamacje, które odrzuciłam, nagle widnieją jako nierozwiązane.
@for-sport_pl Podaj numer zamówienia.
f374b821-1775-11ef-a775-6f0cc32f9abe
a46127f4-d6b5-11ef-868d-0324371fb8c5
bf0751c0-88ed-11f0-b59f-75bf8aef5f34
19852260-83ff-11f0-a5c7-dda31a0ed079
To parę przykładów.
@for-sport_pl Widzę, że wszystkie te dyskusje są zakończone i rozwiązane. Jesteś pewien, że o te chodzi?
Tak, kiedy wchodzę z bocznego panelu „dyskusje z kupującymi” i pokazuje się lista to przy nich widnieje na czerwono, że są nierozwiązane. Kiedy wchodzę w daną dyskusję, wyświetla się, że jest rozwiązana.
@for-sport_pl Bo są rozwiązane. Masz jakieś negatywne punkty za to przyznane?
We wszystkich tych przypadkach to kupujący zakończył dyskusję. Wyślij zrzut ekranu, jak to wygląda u Ciebie.
Nie mam punktów ujemnych, ani powiadomień o nierozwiązanych dyskusjach. Taki widok zauważyłam dopiero po południu. Rano wszytko wyświetlało się jako „rozwiązane”.
Też mam podobnie, zamówienie nr 3eb38bf0-9799-11f0-851b-d74ab869f4ab. Reklamacja odrzucona, w międzyczasie kupujący odstąpił od umowy, po odesłaniu produktu otrzymał pełny zwrot środków. W związku z tym dyskusja została zakończona przez pracownika Allegro. A dzisiaj status został zmieniony na "nierozwiązana".
Widzę, że co raz więcej osób to zauważa, powstają nowe wątki na forum o tej samej treści.
Hej Wam!
Mam taki problem.
Klient rozpoczął dyskusję i złożył reklamację.
Po wyjaśnieniu, że produkt nie jest uszkodzony kupujący zakończył dyskusję ale reklamacja dalej widnieje "w toku".
Jak ją zakończyć lub odrzucić?
Nie znajduję tam takiej opcji po stronie sprzedającego.
Cześć, podaj proszę numer zamówienia dotyczący dyskusji.
Dziękuje za przykłady.
W wyniku błędu technicznego, reklamacje, które zostały odrzucone, mogą być błędnie wyświetlane ze statusem "Nierozwiązana".
Nasz zespół jest w trakcie pilnych prac nad szybkim rozwiązaniem tej usterki i priorytetowo traktujemy przywrócenie poprawnego i spójnego wyświetlania wszystkich statusów.
Przepraszamy za sytuację.
Witam.
Wygląda to na usterkę. Wątki na ten temat już się mnożą:
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/zaawansowani-sprzedawcy/odrzucone-reklamacje/m-p/1096761#M224216
Pozdrawiam. Marek.