Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzisiaj dla wszystkich aukcji w tej kategorii błąd o wymogu EAN. Czy dla odzieży damskiej również zamierzacie wprowadzić?
@_HolaOla_ może i jest poprawnie wystawiona i aktywna. Inne też są poprawnie wystawione i aktywne, ale w takim razie czemu wyświetla się informacja o tym że muszę uzupełnić brakujące kody EAN ?
Jeszcze wyskakuje komunikat o nie pełnych danych GPRS, mimo że oferty były przed wprowadzone do obrotu przed grudniem
No właśnie ja też mam oferty poprawnie wystawione i aktywne ale sprzed 23.07 wystawione ponadto muszę wg allegro uzupełnić 4800 ofert o nr ean a nowej oferty nadal nie mogę wystawić
@_HolaOla_ Pare dni temu jeszcze tego nie było a dzis jak chcę wystawić nową ofertę w kategorii odzieć dziecięca, stan nowy, kod EAN jest obowiązkowy
@AnnaG-Antyki wystawiasz na V..d prowadząc działalność? Czy możesz napisać czy tam sprzedawca dostaje dane kupującego, wymagane do zwolnienia z kasy fiskalnej, czy nie ma takich danych, tak jak na ol..x?
Niestety nadal tylko dla prywatnych (bez pro)
Dzisiaj bez zmian:
Uzupełnij parametry obowiązkowe: EAN (GTIN). (parameters: ConstraintViolationException.MissingRequiredParameters)
Także obawiam się, że tak zostanie.
@Jasminowy_Butik czy możesz przesłać mi pełen zrzut z tym komunikatem?
Aukcje wystawiane przez API EasyUploader (od lat) także nie ma tu mowy o błędzie w programie tym bardziej, że nie był aktualizowany, a błędy są od wczoraj, także przez API nadal ten wymóg jest.
@Jasminowy_Butik dziękuję, ale czy możesz podać mi jeszcze numery ofert, których ten zrzut dotyczy?
Skoro nie mogę ich wystawić to aukcje nie mają numeru oferty, który jest zwracany przez Allegro dopiero po wystawieniu aukcji :), ale przesyłam numer oferty, który jest wystawiony 17729759007, ten sam błąd występuje przy próbie aktualizacji jakiegokolwiek parametru.
Uzupełnij parametry obowiązkowe: EAN (GTIN). (parameters: ConstraintViolationException.MissingRequiredParameters)
@Jasminowy_Butik w porządku, a czy możesz w takim razie przesłać mi pełen zrzut z tym komunikatem?
Nie mam wglądu do kodu programu, także nie mogę przesłać pełnej odpowiedzi API, przekazałem jedynie sparsowaną odpowiedź czego dotyczy błąd. Proszę przekazać osobom odpowiedzialnym za API Allegro, że nie ma możliwości wystawienia aukcji bez wpisanego EANu , niezależnie od wybranego stanu produktu, będą mogli wówczas to zweryfikować.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Podpinam się pod temat, od wczoraj 100% moich aukcji w kategorii dziecko wymaga uzupełnienia ean . Żadnej wcześniej informacji nie było , to błąd? Aukcje, które się zakończyły bez eanu nie wznawiają się
@kaia-baby ale Ty masz nowe ubrania a my tu dyskutujemy o używanych. Na nowych ubraniach masz przynajmniej skąd wziąć ten numer a ja go po prostu nie mam jak zdobyć
@egipex z nowymi ubraniami też jest problem, rzadko ale się zdarza. Nowe bez metki - też nie ma jak wziąść EAN. A nowe z metkami w zależności jeszcze jakiej marki, nie które mają ean ale taki którego nie ma w bazie GS1 i wtedy też nie ma jak wystawić. Bez względu na to czy ubranie jest w stanie nowym, nowym bez metki, czy używanym- wystawiając ofertę bądź gdy jakąś chce się wznosić parametr EAN widnieje jako pole obowiązkowe do wpisania
@MonikaBerger Pewnie ma Pani rację, może dlatego że sprzedaję używane to inaczej sobie wyobrażam nowe. Mnie się czasem zdarza że mam kod ean ale że nie jest w bazie gs1 to nie mogę go użyć i koło się zamyka. Nie mam pojęcia po co to wszystko
Cześć, @kaia-baby. Zweryfikuję to i niedługo wrócę do Ciebie z odpowiedzią.
Błędy wystawienia już nie występują.