anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Opłata za sprzedaz

iwona2005ki
#7 Wielbiciel#

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_  Witam dokonałem sprzedaży telefonu i została naliczona prowizja, dzień później kupujący się rozmyślił i chciał zwrot kosztów, pieniążki zwrócone ale widzę że muszą ponieść koszty sprzedaży, dlaczego skoro to wina była kupującego?

oznacz moderatorów
4 ODPOWIEDZI 4

Halfrunt
#20 Guru#

Jako sprzedający płacisz za wszystko. Jeśli to Allegro to możesz wystąpić o zwrot prowizji, ale jeśli lokalne to już nie, bo nie musisz na lokalnym jako osoba prywatna przyjmować zwroty, to była twoja decyzja.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@iwona2005ki Na Allegro Lokalnie co do zasady opłata transakcyjna jest bezzwrotna niezależnie od przyczyny ale jeśli to kupujący poprosił o anulowanie zamówienia i zwróciłeś środki to napisz przez formularz kontaktowy z prośbą o anulowanie opłaty - powinno się udać.

W zgłoszeniu załącz wiadomość od kupującego i potwierdzenie zwrotu środków.

PS. Przy sprzedaży prywatnej nie musisz wyrażać zgody na zwrot.

oznacz moderatorów

iwona2005ki
#7 Wielbiciel#

Trudno ,wyraziłem zgodę na zwrot ,a teraz muszę się bujać by nie płacić 100zł za sprzedaż, myślałem że to się automatycznie anuluje, masakra jakaś 

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg#

@iwona2005ki Przed rozpoczęciem sprzedaży warto zapoznać się z regulaminem i zasadami - uniknie się niespodzianek.

oznacz moderatorów