Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Sprzedaje kosmetyki Moroccanoil niestety natrafiłam na nieprzyjemną sytuacje klient zakupił olejki Moroccanoil - zrobił zwrot produktów. Z kartonika wyciągnął oryginalny olejek i włożył podrobiony. Klient jest na allegro od 10 lat wiec uważam że jest to stały dochód utrzymania, ponieważ allegro nic z tym nie robi. Płaci sobie allegro pay wiec nawet nie wykłada swojej kasy. Allegro nie widzi w tym problemu natomiast gdybym się nie zorientowała to poszłyby do kolejnego klienta podrobione produkty.
To jest podróbka Moroccanoil
Podobno to popularne oszustwo. Oszukuje się tak ten duży sklep na A. Pracownicy obsługujący zwroty się nie znają. I później czasem się zdarza, że najbardziej wiarygodny sprzedawca sprzedaje komuś podróbkę.
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
i co z tym zrobicie?
@RED bez informacji o zamówieniu ciężko mi zweryfikować sprawę. Sprzedawca może wstrzymać się ze zwrotem środków do momentu otrzymania towaru. Jeżeli nie otrzymał swojego towaru, nie ma obowiązku zwracać środków. Powinien w pierwszej kolejności poinformować klienta, że odesłany towar nie należy do niego i do momentu otrzymania swojego produktu wstrzymuje się ze zwrotem środków. Strony powinny też uzgodnić ze sobą odesłanie do klienta błędnie przesłanego towaru, ponieważ nie jest to własność sprzedawcy.
@SanexHurtowBHP ma rację - tak działa systemowo allegro
@Syrena_zT oczywiście to co piszesz jest prawdą i w pełni zgodne z przepisami, do tego sprzedawca powinien zgłosić oszustwo na policji
ale jedna uwaga takie postępowanie, które opisujesz naraża każdego sprzedawca na sankcje finansowe od allegro zwane allegro protect
jakbyś nie czytała tego forum - co chwilę zgłaszane są takie przypadki
u nas w podobnym przypadku, gdzie kupujący odesłał inny towar, gdzie dodał fakturę wystawioną na siebie od innego sprzedawcy - otrzymał zwrot z allegro protect
a my musieliśmy się z allegro wykłócać by nie ponieść kosztów z tego powodu
Zglosiliśmy do dystrybutora. Dzisiaj zostały odebrane produkty i będą sprawdzać z jakiej fabryki poszły te podróby. A w sprawie tej osoby będą sie kontaktować do allegro w celu weryfikacji jej sprzedaż bo konto ma 10 lat. A po kontakcie z nią słychać był pewność siebie więc osobiście uważam, że jest bardzo dobrze poinformowana jak robić takie wałki.
Dokładnie tak. A najlepsze jest to że jak przyjmiesz zwrot i się nie zorientujesz to możesz mieć problemy po sprzedajesz podrobione produkty.
allegro chroni oszustów i nic z tym nie robią daje przyzwolenie do złodziejstwa i oszustwa .Ja sprzedaję 14 lat za każdym razem jestem traktowany jak gówo . Nie ma miesiąca żeby nie dochodziło u mnie do podobnych sytuacji .
To jest Polska tu się kombinuje aby przeżyć. Państwo okrada obywateli to obywatele także okradają swoich. Ten kto dobrze kombinuje to żyje na przyzwoitym poziomie. Allegro tak samo działa też kombinują aby jak najwięcej zarobić. Ja np. wyróżniam aukcję, a ona jest nie widoczna. Allegro wie jak obejść system i ubić marudzących sprzedawców aby ciągle mieli pod górę 🤡
Szkoda, że tak jest i muszę się zgodzić. Zwróciłam jej nie całą kwotę bo jeden z produktów nie nadawał się do sprzedaży. Poprosiłam allegro, żeby anulowali ten zwrot bo widziałam że jeszcze nie zostały pobrane z konta i jej zamówienia kasa. To miałam informację ze nie da się nic zrobić i piszę że kobieta płaciła przez allegro pay przecież oni obsługują te płatności miałam informację zwrotną że oni nic nie mogą zrobić i że mogłam dokładniej sprawdzić zwrot. Natomiast zaznaczam że dobrą podróbę ciężko na pierwszy rzut oka rozpoznać. I w sumie po weryfikacji konta niewidzą nic nieprawidłowego. Więc taki fajny interesik można kręcić na allegro.