Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Szarańcza - adresy e-mail oszustów:
Cortniluke@gmail.com
Judiththompson051@gmail.com
Virginiaheyner043@gmail.com
Anabeljason10@gmail.com
Patriciaortega409@gmail.com
Brittanytyler019@outlook.com
Maryclaire0115@gmail.com
Lenajakub0101@gmail.com
Johnsmithkay7811@gmail.com
Belrosealan@gmail.com
Annavillanova1993@gmail.com
Aramitawalker07@yahoo.com
Rolandsmith513@gmail.com
Oliveradrian907@gmail.com
Angelalarry50007@gmail.com
Marknoble0019@gmail.com
Benadormarc310@gmail.com
Mosesmrpaul@gmail.com
Abbeylincon27@gmail.com
@Ernest_F No przecież to jest oczywiste.
@Client:52516993 "Skontaktuję się z tobą, ponieważ w ubiegłym miesiącu nasz system się zawiesił i musieliśmy ponownie wysłać zwycięzców prezentów." - czy to naprawdę allegro, czy może jednak oszustwo?🤔
Kurde, mejl napisany łamaną polszczyzną i jeszcze masz jakiekolwiek wątpliwości? Gdzie tych zwycięzców chcieli wysłać, na Marsa ku.wa?😏
PS Dodatkowo domena pod wklejonym w scamie linkiem https://www.virustotal.com/gui/url/32b2b21542d01292403e24128fa4560b1ac1ac6cc1d52d6403fe6b81cc56c92e/...
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
Przekręt nigeryjski, dotyczył ogłoszenia: Łóżko z materacem zagłówek lampka szuflada 206x144
Treść wiadomości:
"do you still have this item for sale kindly write me back on my email (aj9798298@gmail.com)"
Niejaki Albert Johnson, było blisko, chciał 400 zł za przesyłkę (pieniądze dodał do ceny przedmiotu kupionego odemnie) jako potwierdzenie dla banku (Royal Bank Canada, z tym że potwierdzenie bankowe było z adresu @gmail.com).
Niestety nie znając tematu (te wiadomości od banku i firmy kurierskiej są bardzo dobrze sfałszowane ) zalogowałem się tworząc konto na Worldremit.com i próbowałem przelać, jednakże mój bank na szczęście blokował operację. Dopiero potem przeszukałem forum i znalazłem temat o przekręcie nigeryjskim.
Po nieudanej próbie zauważyłem że gość jest dość nachalny a ten mail z banku Royal Bank ma w adresie @gmail.com, no i od razu telefon do banku itd...
Karta zablokowana, bankowość elektroniczna również i wszystko od nowa ale mogło być grubo.
PROSZĘ ALLEGRO O ZABLOKOWANIE TEGO CLIENTA, choć i tak zaraz utworzy nowe konto.
zablokowany
Tak a przez kogo, zablokowany.
Zgłoszone do Allegro, otrzymalem od nich info.
@Aro-L Kolejny temat na forum o tym samym przekręcie (nigeryjskim). Prawie każdy, kto z tym tutaj przychodzi, zakłada nowy wątek (zamiast użyć wyszukiwarki i dopisać się w już istniejącym).
Tak czy owak, pisząc o worldremit, przypomniałeś mi pewną historię, która była tu opisana.
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/sprzedaj%C4%85cy-o-allegro-lokalnie/naci%C4%85gacz-z-afryki-patric...
https://spolecznosc.allegro.pl/t5/kupujący-o-allegro-lokalnie/oszustwo-nigeryjskie-poszukiwacze-okaz...
I nadal się zastanawiam jak to jest, że ludzie ciągle się na to nabierają🤔
"złote myśli" xyz96: "Sprzedawcy zawsze byli, są i będą moimi wrogami na AG."😄
jestem🤑
dodaje kolejne 🙂
lawrencedrummer01@gmail.com
Właśnie dostałem wiadomość od tego samego gościa i chce kupować ode mnie samochód. Drugi raz wystawiam to auto i już wcześniej ktoś próbował je kupić płacąc PayPalem. Nie interesowało go więcej zdjęć, chciał od razu wysyłać pieniądze i organizować transport.
Wszędzie ten sam schemat , mnie próbowano już z czterech różnych adresów naciągać . Zabawne , że nie tylko nie chcą zdjęć , ale piszą czy masz „przedmiot „ na sprzedaż , nie np . szafę , samochód czy co tam jeszcze .
@blaszka_aga Dziękujemy. Konto zablokowane.
calawaytodd@gmail.com
Dodam do powyższej listy : mathewfederic95@gmail.com sofiagalvan034gmail.com
Następny , proszę zablokować :
Witam, czy nadal masz swój przedmiot na sprzedaż? jeśli tak, daj mi znać na moim osobistym e-mailu .... (leopoldchristoph1990@gmail.com)
dzisiaj, 06
@annainn1 Czy posiadasz może numer tego konta? Pytam dokładnie o nazwę typu Client:12345678, gdzie 12345678 są kolejnymi cyframi unikalnego numeru użytkownika (ID).
Kupujący niejaka Elżbieta B....k bo tak było podane w mailu zakupiła w ubiegłą sobotę xboxa. Po zakupie kontakt się urwał. Wysłane z 20 wiadomości zgłaszane przez messengera do Allegro. Osoba dostawała od serwisu ponaglenia. Nic to nie pomogło. Minelo 5 dni towar czekam zarezerwowany i brak wpłaty. No i zero odzewu na moje wiadomości.
Figuruje w allegro lokalnie jako Client:44741358
Kolejny oszust
Client:94619127
Kolejne orły biznesu
Client 97177757
mmarius6010@gmail.com