anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Płatność rozpoczęta

Kuki_Outlet
#9 Pomysłodawca

Witam,

Od jakiegoś czasu notorycznie mam zamówienia ze statusem "Płatność rozpoczęta" i na tym koniec. Wiem że oznacza to, iż kupujący nie opłacił zamówienie i nie byłoby w tym nic dziwnego, gdyby takie sytuacje zdarzały się sporadycznie. Jednak ilość takich sytuacji od kilku dni jest nienormalna (po kilka zamówień dziennie i ciągle rośnie)

Czy są jakieś problemy z płatnościami na allegro czy to znowu jakaś nowa moda nieuczciwej konkurencji? Ktoś jeszcze spotkał się z taką sytuacją?

@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
2 ODPOWIEDZI 2

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Kuki_Outlet  to nie jest moda nieuczciwej konkurencji, tylko kolejny pomysł oszustów, wykorzystują  oni presje czasu, podobnie jak z blikiem, nikt nie patrzy co potwierdza, bo widzi upływajcie sekundy ważności blika, więc szybko klika, tutaj mechanizm jest podobny, oszuści wiedzą, że za nieterminową wysyłkę dostaniesz punkty karne, więc liczą na to, że zrobisz szybką wysyłkę i nie zauważysz, że płatność nie przeszła 

oznacz moderatorów

Kuki_Outlet
#9 Pomysłodawca

Ale w takiej sytuacji nawet nie mogę pobrać etykiety wysyłkowej, więc nie da rady naciągnąć kogoś w ten sposób. Bardziej to wygląda tak, jakby komuś zależało aby ogłoszenie zniknęło. Trochę to jest wkurzające bo nie wiem czy wznowić zakończone ogłoszenie czy czekać aż płatność przejdzie.

oznacz moderatorów