Drodzy Sprzedający,
w dniu dzisiejszym otrzymujemy od Was zgłoszenia dotyczące problemów z działaniem integracji Allegro z Managerem Paczek. Zgłaszacie nam, że w Managerze Paczek w zakładce Allegro pojawia się komunikat:
"Trwa uzyskiwanie dostępu... Upewnij się, że połączyłeś konto na stronie Allegro!".
Firma Inpost pracuje już nad rozwiązaniem poblemu, dlatego dziękujemy za wszystkie zgłoszenia w tej sprawie i przepraszamy za niedogodności.
prawidłowo, sprzedawcy nie mają możliwości doliczenia do kosztów tych przesyłek.
Sprzedałem ostatnio książeczkę za 3zł zapłaciłem prowizję od 3zł i paczkomat 8,99zł wysłałem paczkę na stracie.
tak to już przegięcie... Prowizja od kosztów przesyłki - masakra, ciekawe jakie ruchy będą dalej
Allegro mi odpisało że problemy wystapily ze strony inpostu i trwają prace aby jak najszybciej rozwiazac ten problem. Nie zdaja sobie sprawy jak zaburzyli dzien przedsiebiorcy.
jest to możliwe, bo poczta działa i pośrednik do nadawania paczek też
Tyle naszego, się wyżaliliśmy, a wina leży po stronie INPOST
Prowizja od Prowizji:)
Niestety nie działa...
Dokładnie, taka sama kicha jak przed dwiema godzinami. Konto de facto działa, ale nie da się zaimportować nowych przesyłek
Spróbowałem wszystkich możliwości i u mnie dalej nie można zaimportować allegro do Inpostu. Pamiętam, że kiedyś juz ten problem mialem, ale dało się to rozwiązać. Niestety dzisiaj to nie działa.
na chwilę obecną (10:05) dalej to samo na 3 kontach, próby odinstalowania aplikacji, zmiany przegladarek itd nic nie dały.
10:09 ------------ nadal awaria nic nie działa !!!!!!!!!!!!!!!
Witam,
Nie moge połączyc konta inpost z allegro. Cały czas widze komunikat :
milion1993 - Trwa uzyskiwanie dostępu... Upewnij się, że połączyłeś konto na stronie Allegro!
mimo tego ze wszystko zostało poprawnie wykonane.
Nadal nic nie działa 10:17 :((((((((((((( ----------------------- koszmar
i ręcznie też nie można wystawić listu, bo pisze że to jest przesyłka allegro i trzeba przez import. dzwoniłem teraz do Inpost i cały czas mówią że problem zgłoszony do działu technicznego i pracują nad tym
Nadal to samo
Witam,
Co mam zrobić z telefonami i mailami od Klientów, którzy chcą wystawić nam negatywny komentarz ponieważ nie działa aplikacja paczkomaty prawidłowo? Co ze statusem super sprzedawcy?
Zapytaj tu moderatorów, niektórzy zajmują się "duperelami' a nie tym co ważne. Mogę ci napisać gdzie maja sprzedawców ale doskonale sam wiesz.
też mam ten kłopot na dwóch kontach, usuwań powiązanie, dodaje nowe konto i dalej ten komunikat,
U mnie też to samo, co na to ALLEGRO?
Allegro kaze czekac