Drodzy Sprzedający,
w dniu dzisiejszym otrzymujemy od Was zgłoszenia dotyczące problemów z działaniem integracji Allegro z Managerem Paczek. Zgłaszacie nam, że w Managerze Paczek w zakładce Allegro pojawia się komunikat:
"Trwa uzyskiwanie dostępu... Upewnij się, że połączyłeś konto na stronie Allegro!".
Firma Inpost pracuje już nad rozwiązaniem poblemu, dlatego dziękujemy za wszystkie zgłoszenia w tej sprawie i przepraszamy za niedogodności.
Chyba siedzenie na łączach i odświeżanie co 5 sekund nic nam nie da. Trzeba iść na kolejną kawę i poczekać trochę.
Mam nadzieję, że Allegro @_HolaOla_ wystosują komunikat do klientów - kupujących o napotkanych problemach...
Jeśli ktoś ma problem przez godzinę pomogę u mnie poszło.
Tel 502 431 698
A dlaczego nie napiszesz ? tylko trzeba dzwonić.
Pisałem u góry
U mnie poszło... Nic nie robiłem. Tylko strona odświeżona
Ufff....
bo gdyby usuwanie i dodawanie od nowa pomagało to inpost by chyba o tym napisał...
Usuwanie i na nowo dodawanie nic nie daje.
Dokładnie, próbowałem kilka razy, na równych kontach i dwóch różnych przeglądarkach. Kicha na całego, dobrze, że część wczoraj wieczorem wydrukowałem - ale i tak leża w paczkomacie od kilku godzin...
Mi pomogło, innym pomaga odświeżanie strony. Doceń to, że ktoś się z Wami tym dzieli, po to by pomóc.
pomaga tylko nie robicie tego tak jak piszę
Hehe, a ja nadałem ok. 12-tej (etykiety wygenerowane wczoraj wieczorem) - i do tej pory leżą w paczkomacie
Jest środa, 16 wrz. 16:47 - nadal nie działą. Czekam już cały dzień.
jak większość z nas 😞
Ciekawe czy do jutra naprawią
Wygląda na to, że fakt, czy komuś działa czy nie, jest kwestią przypadku. Żadne czary z dodawaniem, odejmowanie, logowaniem i wylogowywaniem nic nie pomagają. Tym bardziej, że wrócił ten kretyński komunikat "Trwa uzyskiwanie dostępu... Upewnij się, że połączyłeś konto na stronie Allegro!" - który po jakichś robotach ok. 12-tej znikł
TomBanknoter u mnie ten komunikat jest cały dzień
ale racja że nie ma to nic wspólnego z logowaniem i wylogowywaniem, pozwiązywaniem kont itd
większości osób nie działa niestety
rozmawiałam z koleżanką z innej firmy i u nich działało cały dzień wszystko a nic nie robili i nawet nie wiedzieli że jest jakaś awaria
U mnie w końcu zaskoczyło, po tym jak **piiip**ziesiąt razy przycisnąłem F5
u mnie też działa, ale nie "gotowałem" F5 tylko spokojnie czekałem bo muru głową nie przebijesz.
pomaga tylko zrób dokładnie tak jak pisałem we wcześniejszych postach.
Równiez problem od rana
Usunąć konto InPost w aplikacjach powiązanych allegro
Usunąć konto allegro w menagerze paczek inpost.
Wyloguj się z menagera InPost
Zaloguj się do menagera poprzez allegro, konto powiążesz automatycznie logując się przez allegro.