Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry. Jak przenieść oferty z konta prywatnego, które jest na męża, do mojego, firmowego? @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
A da się, chyba nie.
Nie da się, oba konta muszą być firmowe.
@Outlet-Football Przenieść w całości się da. Pozostaje klasyka, czyli Ctrl-c & Ctrl-v
A konkretnie? Bo nie rozumiem?
@Outlet-Football Konkretnie, to wystawiasz nową ofertę i kopiujesz jej opis ze starego konta. Minuta roboty
@Outlet-Football Może nawet to sie uda tylko jakie bedą tego skutki ?
Jak zaksięgujesz przychód? Darowizna od osoby prywatnej? Można formalnie kupić od męża przez Allegro ale zapłacenie podatku od niefakturowego przychodu będzie chyba tańsze niż prowizje Allegro.
Chodzi o przeniesienie wystawionych ofert, nic poza tym
@Outlet-Football "... nic poza tym "
Aha to chcesz tylko przenieść oferty a liczysz na to że się nie sprzedadzą. Rozumiem.
Pytanie tylko - po co?
A skąd taki pomysł? chcę przenieść i korzystać tylko z konta na które zostaną przeniesione. To jak zaksięguję przychód nie ma nic wspólnego z moim pytaniem
@Outlet-Football No to w czym widzisz problem. Zamknij oferty na koncie męża i wystaw to samo na swoim koncie. Jak skopiować opisy - teksty oraz zdjęcia to chyba wiesz, koledzy wcześniej też już ci tłumaczyli.
Ani Ty pomocny ani miły, a do tego nierozumny....
@Outlet-Football Dziękuję, najlepiej podoba mi się to "nierozumny"
Prawda jest taka że jeżeli konto Allegro jest kontem męża to nie powinnaś do tego konta zaglądać i próbować czegoś tam przenosić. No chyba że jest to konto wspólne, ale o tym nie wspomniałaś.
Analogicznie, jezeli twoje konto firmowe to działalność jednoosobowa to nawet mąż nie powinien tam zaglądać i czegoś próbować przenosić, dopisywać. Kto więc mógłby takie przeniesienie wykonać?
Prawdopodobnie dlatego Allegro nie udostępniło takiej opcji, ale metodą kopiuj - wklej możesz (nieoficjalnie) oferty poprzenosić. Ale lepiej się do tego głośno nie przyznawaj.
Allegro samo chętnie odpowiedziało jak to zrobić, bez snucia wizji
@Outlet-Football poczytaj czy zewnętrzne programy do obsługi allegro np beslinker lub inne nie mają takiej opcji aby pobrać oferty z jednego konta i wystawić w innym