Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam, zastanawia mnie kto stoi za konceptem punktacji sprzedającego na Allegro i na jakich zasadach to działa. Na ten przykład dajmy punktacje za "Brak wiadomości w Dyskusjach". Od ponad miesiąca żaden z moich Klientów nie utworzył ŻADNEJ dyskusji, a moja punktacja to 30/70 pkt. Proszę mi wytłumaczyć @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_ z punktu logicznego, jak to działa i o co Wam (Allegro) chodzi? Mam prosić Klientów, żeby zakładali dyskusję, tylko po to, żeby widniały jako rozwiązane? Skala absurdu sięga zenitu. To samo tyczy się miary "Brak pytań od klientów", gdzie mam 15/70 pkt i w ciągu ostatniego miesiąca ŻADEN Klient nie zadał pytania.
O co tu do jasnej ch chodzi?
Obniżacie punktację z czapy i jestem pewna, że zaraz pojawi się nowa opcja dla sprzedających, a mianowicie opłata za otrzymanie Super Sprzedawcy lub kupno punktów 🙂 Dobrze myślę? To by było w stylu Allegro.
@Alora-Hurtownia Nic nie obniżamy od czapy, wszystko znajdziesz w naszym regulaminie oraz artykułach. Liczba punków przyznanych w mierze "brak wiadomości w dyskusjach" jest zależna od liczby zamówień z ostatnich 30 dni. Załączam artykuł, w którym jest to dokładnie wyjaśnione.
Proszę nam to wyjaśnić. Straciłam super jakość, chociaż nie zrobiłam niewłaściwego.
Nie mam otwartych ani nierozwiązanych dyskusji, nie mam pytań od kupujących a moje statystyki lecą na łeb/na szyję.
I co teraz?
Mam dokłądnie tą samą sytuację. Każda dyskusja z przeciągu ostatnich trzech miesięcy, nawet jak się pojawiła, to była rozwiązana w ciągu maksymalnie 48h. Także tak, ta punktacja jest z czapy i jestem pewna, że jest to zrobione celowo. Na zasadzie 'spowodujemy problem, a potem wjedziemy na białym koniu i ją rozwiążemy - ale za opłatą'.
Jak wytłumaczyć obniżanie punktacji w chwili, gdy dosłownie wszystko jest zgodnie z czasem?
@Alora-Hurtownia wejdź , a później kliknij POBIERZ RAPORT i wszystko będzie jasne
@w_kiwi napisał(a):
@Alora-Hurtownia Nic nie obniżamy od czapy, wszystko znajdziesz w naszym regulaminie oraz artykułach. Liczba punków przyznanych w mierze "brak wiadomości w dyskusjach" jest zależna od liczby zamówień z ostatnich 30 dni. Załączam artykuł, w którym jest to dokładnie wyjaśnione.
@w_kiwi Punktacja jest obniżona z czapy, jest to odwrotne zaniżenie punktów. Za wzorową obsługę dostaje się karę, bo limit do SS pozostaje na tym samym poziomie, a maksymalna ilość punktów do zdobycia jest systemowo obniżona.