Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć @Turbo-Baby, podaj proszę numer zamówienia, o którym wspominasz oraz kiedy złożyłeś wniosek o zwrot prowizji 🙂
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Dzień dobry!
Oto numer zamówienia --- 17839003190 . Klient wybrał płatność przy odbiorze, ale ostatecznie nie zapłacił za towar. Nie wysyłałem przesyłki i sam anulowałem zamówienie. Klient skontaktował się ze mną następnego dnia, wyjaśniłem mu sytuację i wszystko zostało ustalone — wszystko w porządku.
Jednak Allegro pobrało prowizję, mimo że towar nie został wysłany i transakcja faktycznie nie doszła do skutku.
@Turbo-Baby Twój wniosek o zwrot naliczonej prowizji został odrzucony. Tutaj sprawdzisz jak się odwołać od tej decyzji.
Podstawowe pytanie to czy zwrot kasy poszedł? Bo to szczerze mówiąc wygląda jakbyś po prostu nie zwrócił wpłaty. Niestety tak to działa, że najpierw musisz oddać kasę, a potem automatycznie dostajesz zwrot prowizji. Nie musisz wcale składać wniosku. Być może zwrot nie wyszedł z powodu brakującej kwoty prowizji, to sprawiło, że zwrotu prowizji nie dostałeś. Najprościej przy każdym zwrocie kasy sprawdzać czy przyszedł mail z potwierdzeniem, jak nie przyszedł to coś jest nie tak i trzeba tego dopilnować. Niestety Allegro działa tylko w jedną stronę. Kilka sekund po sprzedaży już prowizję masz zablokowaną, ale po anulowaniu odblokowanie dopiero po zwrocie...