Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam piszę w sprawie Bezpieczeństwo, zgodność, ostrzeżenia produktu związane z GPSR.
Czy można dodać te informacje jako załącznik pdf z informacjami dotyczącymi bezpieczeństwa i użytkowania produktu a w tym pdf link do instrukcji i użytkowania ?
Cześć @Client:135176015, sprawdź proszę ten artykuł.
"7. Czy muszę załączać instrukcję obsługi dla produktów?
Zgodnie z wymogami rozporządzenia GPSR, jeśli produkt wymaga podania informacji o bezpieczeństwie (takich jak certyfikaty, ostrzeżenia dotyczące użytkowania), jesteś zobowiązany do ich udostępnienia konsumentom. Jeżeli te informacje znajdują się w instrukcji obsługi, możesz ją załączyć. Informacje o bezpieczeństwie powinny być jasne, zrozumiałe i dostępne w języku kraju, w którym produkt jest sprzedawany. Jeśli wystawiasz oferty na wszystkich rynkach Allegro, instrukcja powinna być w polskiej, czeskiej, słowackiej i węgierskiej wersji językowej."
Witam, niestety odpowiedź nie dotyczy pytania które zadałem .
Moje pytanie brzmi .
Czy w związku z tym że jedną z możliwości jest zamieszczenie załącznika PDF to czy w TYM pliku PDF może znajdować się link do informacji o bezpieczeństwie .
Wrzucam PDF w którym jest link do informacji o bezpieczeństwie.
Potencjalny Klient wchodzi w ofertę klika informacje o bezpieczeństwie , pobiera plik pdf a w pdf jest link do informacji o bezpieczeństwie i inne informacje.
Może tak być czy nie może być ?
Mam nadzieję że jeszcze bardziej jasno się wyraziłem o co mi chodzi i bardzo proszę o odpowiedź dotyczącą bezpośrednio pytania a nie ogólne informacje.
@Client:135176015 nie mamy w takiej sytuacji jednoznacznej odpowiedzi.
Z naszej strony taki plik PDF z linkami będzie okej, treść takiego pliku jest odpowiedzialnością sprzedającego. Natomiast nie rekomendujemy linków, ponieważ mogą się przedawnić, nie wiemy, jak potraktuje to urząd nadzorujący.
A mam pytanie . Bo zmiana miała być wprowadzona po 28 lipca .
W tym momencie wchodząc na najróżniejsze oferty widać że mało kto się zastosował i uzupełnił wymagane informacje.
Ogrom sprzedawców nadal ma ustawione że produkt nie wymaga informacji o bezpieczeństwie lub że wprowadzony do obrotu przed13.12.2024 mimo że produkty nie znajdują się na liście wykluczonych z tego obowiązku.
Opcje te miały być wyłączone a widać że są dostępne cały czas.
Cześć @Client:135176015, zmiany są wprowadzane stopniowo, w ciągu najbliższych tygodni będą one już zauważalne na samym Allegro, jak i w czasie wystawiania/edycji ofert.
Dzięki za czujność 🙂
No wszystko fajnie ale zgodnie informacjami zawartymi w artykule GPSR: automatycznie podpowiemy Ci dane, których brakuje w Twoich ofertach – Informacje w ofertach – ... a konkretniej
Dla opcji Produkt nie wymaga informacji o bezpieczeństwie:
Dla opcji Produkt został wprowadzony do obrotu na terenie UE przed 13 grudnia 2024:
Po 28 lipca będziemy wymagać informacji GPSR nie tylko w ofertach, które dodajesz, lecz także w tych, które edytujesz.
A z tego co można zauważyć po wejściu na jakieś oferty przypadkowego sprzedawcy i sortowaniu po dodaniu jako najnowsze to dalej sprzedawcy mogą wystawiać produkty z zaznaczeniem opcji Produkt nie wymaga informacji o bezpieczeństwie przy produktach ze stanem nowy i takich które nie są na liście wykluczonych produktów gdzie nie trzeba takich informacji dodatkowych zawierać .
A pytam bo są osoby, które się narobiły nad wprowadzaniem i dopasowywaniem danych do zapowiadanych zmian i być może niepotrzebnie bo nie widać żadnych działań wobec tych którzy się nie zastosowali. Także tak niezbyt widać efekty i egzekwowanie stosowania się do zapowiadanych zmian przez wielu użytkowników .
Pozdrawiam Serdecznie.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
@Client:135176015 Czy możesz wskazać przykład oferty, o której piszesz? Sprawdzę to.