Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry.
Mam pytanie dotyczące prowizji od sprzedaży.
Sprzedaż tyczy się tego samego produktu, w tej samej cenie, ale różnych wariantach kolorystycznych.
Sprawdziłem historię sprzedaży, nawet kilka w ostatnich dniach, ale dopiero dzisiaj została naliczona tak duża prowizja.
Za jedną sprzedaną sztukę w kwocie 9,50 odjęło mi 3,27 prowizji. Według Allegro jest to prowizja od sprzedaży.
W sumie mam dzisiaj dwie sprzedaże na ten sam produkt i od obu jest prowizja. Oczywiście w pierwszej sprzedaży z dzisiaj większa, ponieważ zostało zakupione kilka sztuk.
Od czego to zależy ? Szczególnie, że jak zostało wcześniej wspomniane, produkt był sprzedawany już kilkukrotnie i wcześniej tej prowizji nie było.
Będę wdzięczny za odpowiedź.
Nie było wcale a teraz jest ? szt, rożne metody dostawy nie są?
Właśnie nie. Cały czas In Post paczkomat. Dlatego mnie to zdziwiło. Wiem, że od wysyłki mimo smarta są pobierane prowizje. Ale tutaj określono jako prowizję od sprzedaży.
Prowizja jest też liczona od kosztów dostawy czyli między kurierem, a paczkomatem będzie spora różnica.
To wiem. Tylko tutaj cały czas jest paczkomat.
Tutaj są screeny sprzedaży.
@WydziergajSobie Podaj numery obu zamówień, o których piszesz.
bad10ba0-047d-11ef-a8dd-17a19ab3d084 - to jest jedno,
eb51ba50-0463-11ef-a101-ed257eaf1148 - a tutaj drugie : )
@WydziergajSobie A może jedna z ofert była wyróżniona i przez to jest większa prowizja.
Kiedyś tak. Ale te wyróżnienia już dawno zostały wyłączone.
@WydziergajSobie opadnie Ci szczęka jak od igły za zeta naliczą prowizję 2 zł .
Akurat je też sprzedaję. 🙈
Na allegro sprzedaż przedmiotów bardzo tanich bywa najczęściej nieopłacalne ,a prowizja może przekroczyć ich wartość . Prowizja to nie jedyna bolączka przy tanich przedmiotach gdzie nie ma jak wkalkulować kosztów ewentualnych zwrotów i sprzedawca może tracić podwójnie .
@WydziergajSobie Czy nie miałeś aktywowanego pakietu powitalnego? To właśnie w nim oferujemy w pierwszych 90 dniach 100% zniżki na prowizję od sprzedaży ofert niewyróżnionych i 50% zniżki na prowizję od sprzedaży ofert wyróżnionych.
Przyznam szczerze, że nie pamiętam. Ale faktycznie minęło 3 miesiące i 2 dni, odkąd korzystam ze sprzedaży na allegro.
Edit : Według centrum zniżek pakiet wygasł 26.04. Czyli to by wszystko wyjaśniało.
@WydziergajSobie Czyli wszystko jasne. 🙂
Tak. Dziękuję za pomoc. 🙂