Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Proszę o informacje dlaczego raport DAC7 zawiera zawyżoną kwotę sprzedaży. Mamy weryfikacje raportu z US i kompletnie nie zgadza sie raport z wpływami za sprzedaż allegro. Mam wrażenie ze w raporcie ujęte zostały wszystkie niezrealizowane transackje takie które nie zostały opłacone lub zostały anulowane. W przypadku naszej firmy rozbierzność jest ogromna, czy co roku ma to tak wyglądać że bedziemy musieli się tłumaczyc de fakto nie mając juz dostępu do transakcji z danego okresu. Taka weryfikacja to mnóstwo straconego czasu i nerwy, jeśli co rok ma to tak wyglądać to nalezy poprawić wysyłane raporty . Proszę o wyjaśnienie.
hej.. ja tez mam wyjaśnienia z US i mój mąż tez
mogę podpowiedzieć ze allegro wysyła raport z kosztami wysyłki
jest tez czynnik zaburzający to zwroty ktore sa z grudnia a realizowane z styczniu
niestety tak będzie co roku 😞
@AlleMakijazPL ale to że raport zawiera koszty wysyłki to chyba dobrze i tak powinno być ? Koszty dostawy też nabija się na kasę fiskalną , bo to jest mój obrót, przychód i płace podatek od całego przychodu, nawet kosztów dostawy.
niestety źle, bo koszt przesyłki to jak sama nazwa mówi jest kosztem, który masz w fakturze allegro lub od zewnętrznego przewoźnika.
koszt przesyłki nie jest obrotem sprzedaży a DAC 7 Ma to na celu aby był przedstawiony obród a nie wszystkie koszty
wiec jest to nieoprawne
@AlleMakijazPL na ryczałcie podatek płaci się od całego obrotu, nawet od kosztów wysyłki, mimo że na dostawach nie zarabiam.
Na skali przecież tez
tylko na skali masz prawo do odliczenia kosztów
Monika ja mam czynności sprawdzające i przekazuje to co ustaliłam z urzędniczką
raport powinien zawierać to co sprzedałaś a nie koszt wysyłki
bo to nie jest sprzedaż towaru a koszt - musimy to zrozumiec
Oni weryfikują wynagrodzenie przekazane przez Allegro ( to się tak fachowo nazywa dac 7 wynagrodzenie ) a twoje przychody
nie rozumiesz
DAC7 to raport sprzedaży a nie raport sprzedaży z kosztami
Jakoś od 6 lat księgowa mówi że mój obrót to również koszty dostawy (wszystko co nabijam na kasę) i płacę podatek od całości na ryczałcie i nic nie mogę odliczyć ale to się lepiej opłaca bo płace niski podatek.
ksiegowa ma racje
ale Dac7 to nie księgowość ktora ma niewątpliwie racje , ale
dac7 to raport sprzedaży
przecież nie sprzedajesz kosztu wysyłki 🙂
dac7 powinno zawierać raporty tylko to co sprzedałeś
ja 2 ty musiałam to zrozumieć z urzędniczką
Z jednej strony rozumiem ale z drugiej nie. Przecież jak raport zawiera tylko wartość sprzedaży bez kosztów dostawy , to tym bardziej nic się nie będzie zgadzać. Kolejna komplikacja, w jakim celu?
Też tak uważaliśmy ale pani urzędniczka miała rozpisane wszystko
łącznie jakie koszty
to jest tak chore, ze ja od 22 maja do teraz mnie ściska 🙂
Współczuję bardzo, domyślam się jakie to stresujące i wkurzające. Ale czy już coś wynika z tej kontroli? Allegro wysłało raport błędny ? Doślą korektę ? Na czym teraz stanęło i co ta Pani urzędniczka na to wszystko?
w moim przypadku wyjaśnienia jakie przesłałam zostały uznane
ale pani pyta teraz o inne rzeczy, ktore na wskutek Dac7 uznała ze popyta jeszcze
np. o zwroty …..a ten zwrot to dlaczego ? co się nie podobało
a jak został rozliczony itd.,
jedna transakcja została rozliczona za pobraniem i straciłam mnóstwo czasu aby do tego dojść
od teraz wiem ze nie zrobię juz żadnej przysługi klientowi wole negatywa niż chodzenie po US i się tłumaczyć
A ten zwrot to dlaczego? A skąd my to mamy wiedzieć dlaczego, kupujący klika zwrot , odsyła towar , zwracam środki i nie mam żadnego kontaktu z taką osobą, nikt się nie tłumaczy dlaczego zwraca produkt, klika odstąpienie i tyle.
ale tak działa urząd skarbowy
pyta o rzeczy ktore dla nas są oczywiste
@KOGIEL_T dziewczyny zrobiły wszystko co mogły, my nie zawiele jesteśmy w stanie tu dodatkowo zdziałać.
Widzę, że zespół odpowiedzialny za te korekty dał nam znać, że pracuję nad nimi, więc pozostało nam uzbroić się w cierpliwość.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Jest 7 lipca sprawa rzekomo priorytetowa utkneła w miejscu, jest to nie poważne ze idą raporty z błedami , są wszynane kontrole , a Państwo każą nam czekać w nieskończoność. Proszę zobaczyć kiedy założono post , nic a nic nie jest wyjaśnione do dzisiaj .