Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Kupujący zamiast zwrotu skorzystał z procesu reklamacji. Uznałem reklamację, dla świętego spokoju, chociaż była totalnie bez zasadna. Zwracany produkt (gra) nie dość że była rozfoliowana, to oczywiście okazała się sprawna (a miała być zepsuta, taki był powód reklamacji). Uznałem jednak reklamację, aby nie komplikować sobie życia, i tak dobrze, że kupujący odesłał towar (a wedle nowych przepisów Allegro wcale nie musiał). Zwróciłem wpłatę i wystąpiłem o zwrot prowizji. Jednak moja prośba o zwrot prowizji została odrzucona. W uzasadnieniu:
+ Wpłata została zwrócona przez Allegro Finanse
- Kupujący nie odpowiedział na nasze pytanie dotyczące transakcji
- Kupujący otworzył dyskusję do transakcji
- Nie mamy informacji o odstąpieniu kupującego od umowy
I teraz skoro kupujący już raz okłamał, że gra nie działa, to dalej drąży problem, bo nie odpowiada na pytania od Allegro, i nie odstąpił od umowy, tylko od razu założył REKLAMACJĘ. I mimo mojego szybkiego zwrotu wpłaty decyzja odmowna - coś tutaj jest nie halo z tym systemem do reklamacji.
Wniosek o zwrot kosztów w reklamacji powinien być równoznaczny z odstąpieniem od umowy, bo jak teraz zmusić kupującego o odstąpienie od umowy, skoro otrzymał już zwrot wpłaty? A musiałem mu zwrócić szybko, aby zakończyć dyskusję, coś tutaj jest bardzo nie halo. Dodatkowo nie mogę odwołać się od decyzji Allegro, bo usługa jest niedostępna, słabo to wszystko działa i wszystko na niekorzyść sprzedawcy. Ja to się codziennie modlę, aby nikt więcej już niczego mi nie reklamował, tylko aby od razu klikał zwrot, bo ta reklamacja to jest istny cyrk - nie dość, że na sprzedającego przechodzą wszystkie koszty wysyłki zwrotnej towaru, to jeszcze brak dobrej woli kupującego sprawia, że reklamacja to droga przez piekło. A jak inaczej mam udowodnić, że reklamacja jest bezzasadna? Zresztą, mam się przepychać z kupującym nawet jak mam rację i tracić na to czas i pieniądze? Nie polecam nowego systemu reklamacji, jest to jakaś tragedia.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_
Proszę o pomoc z tą prowizją, gdyby ktoś mógł pomóc, to numer zamówienia 095ad8b2-a864-11f0-b081-bb52ba00dace. Dziękuję.
@NOR-BIT Piszesz, że nie możesz się odwołać od decyzji. Czy ten formularz nie jest dla Ciebie dostępny?
Był problem po stronie Allegro, ale w końcu udało się (za którymś razem) i odwołanie chyba poszło, teraz czekam na rozpatrzenie.