Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam,
Mam pytanie w sprawie reklamacji na allegro. Moje pytanie jest teoretyczne i nie doświadczyłem opisanego problemu jeszcze. Ale powiedzmy. Kupujący zgłosił reklamację dość sporej wartości sprzętu elektronicznego. Wysłałem mu sprawnie opłaconą etykietę zwrotną. Jednak towar został nadany w 12 dniu od zgłoszenia reklamacji i wrócił do mnie w 14 dniu. Dodatkowo nie posiadam możliwości sprawdzenia kompleksowo danego sprzętu i muszę go udostępnić zewnętrznemu serwisowi. Co mogę zrobić z taką reklamacją aby nie zwrócić kupującemu funduszy z programu ochrony konsumentów. Jak powinna brzmieć wiadomość do konsumenta z odrzuceniem takiej reklamacji? Czy w ogóle mogę ją odrzucić i napisać że muszę ją odrzucić z powodu wymogu czasowego allegro. I skoro otrzymałem towar dopiero dzisiaj to zgodnie z obowiązującym prawem w ciągu 14 dni wrócę z ostateczną odpowiedzią po sprawdzeniu reklamacji przez serwis zewnętrzny? Czy taką odpowiedź allegro uzna za wystarczającą na ten moment? Jak prawidłowo powinno wyglądać zachowanie w takiej sytuacji?
Hodcom
Odrzuc z powodu braku mozliwosci zapoznania sie z towarem w ciagu 14 dniu poprzez zwłoke i brak udostepnienia towaru przez kupujacego w rozsadnym czasie.Niech kupujacy sklada reklamacje jeszcze raz i wtedy termin bedzie biegł kolejne 14 dni. Wazne jest to aby to zrobic do 14 dni od daty kiedy reklamacjia zostala zgloszona .
@Hodcom odrzucasz reklamację, powód nieudostępnienie towaru w przewidzianym ustawą terminie reklamacyjnym spowodowało brak możliwości realnej oceny reklamacji przez zewnętrzny podmiot gospodarczy wyspecjalizowany w diagnostyce reklamowanego sprzętu elektronicznego. Informujemy również kupującego iż przysługuje mu od decyzji odwołanie, które zostanie rozpatrzone w terminie 14 dni i podparte zostanie ekspertyzą wykfalifikowanego serwisu