Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Witam. Chciałabym zamówić stały podjazd na kuriera DPD. Czy jest to darmowe ? Jeżeli tak to niezależnie od ilości paczek ?
Pobrałam formularz lecz nie do końca wiem jak go wypełnić:
Osoba składająca zamówienie (opiekun handlowy DPD) ?
Dane płatnika i nadawcy ? rozumiem że moje ?
Cześć @kadus_ms_fb, jeżeli zapoznałaś się już z tym artykułem, najlepszym rozwiązaniem jest bezpośredni kontakt z DPD w tym miejscu.
Już przedtem dzwoniłam na infolinię ale powiedziano mi że taką dyspozycję mogę tylko złożyć u swojego opiekuna a żeby to ustalić potrzebuję numer klienta (NUMKAT). Gdzie mam go szukać ?
@kadus_ms_fb NUMKAT to indywidualnie nadany przez DPD numer, który otrzymasz dopiero po tym, gdy otrzymasz potwierdzenie od DPD o uruchomieniu stałych podjazdów.
Wypełnij proszę ten formularz i wyślij go mejlowo na adres: allegro_stalezlecenia@dpd.com.pl. W treści mejla podaj login Twojego konta na Allegro.
Przewoźnik uruchomi stałe podjazdy dopiero po tym, jak otrzymasz informację zwrotną i potwierdzenie od DPD.
Czy stały podjazd kuriera jest darmowy ? czy dopiero od 4 i więcej paczek ?
Czy muszę przekazać kurierowi tylko deklarowaną ilość paczek ? Czy deklaracja jest tylko orientacyjna ?
Czy jeżeli podjazd będzie już zatwierdzony to muszę przy każdej paczce zgłaszać podjazd ? Czy nie muszę tego robić ? Tylko wygeneruje etykietę u gotowe ?
Mówimy o dostawie Allegro Delivery DPD
@kadus_ms_fb 1. Stały podjazd kuriera jest darmowy i będzie możliwy tylko jeżeli wypełnisz wymogi:
- podjazd ma być realizowany minimum 3 razy w tygodniu,
- przekażesz minimum 4 paczki per każdy podjazd.
Mam jeszcze pytanie odnośnie allegro delivery DPD. Nie mogę samodzielnie dodać numeru przesyłki. Usunęłam ją i nie mogę dodać innej ani spowrotem tej samej ponieważ pokazuje mi że żaden z numerów nie jest prawidłowy. Do tej pory nie było z tym problemu.
@kadus_ms_fb Wyślij zrzut ekranu. To pomoże mi w weryfikacji.
Ma 2 zamówienia dla tego samego klienta. Chcę je wysłać w jednej paczce. Z górnego zamówienia usunęłam numer przesyłki i chciałam dodać z dolnego ale nie idzie. Jeżeli nawet chcę teraz dodać do górnego zamówienia ten sam numer który był usunięty to też nie mogę. Do tej pory nie stanowiło to żadnego problemu. System nie przyjmuje żadnego numeru który widnieje na etykiecie.
@kadus_ms_fb Podaj jeszcze numer zamówienia.
dd5f1110-ab4a-11f0-a03c-b90bc0d992c8
6943d610-ab42-11f0-95ed-2bbedfcdc363
@kadus_ms_fb ten numer rzeczywiście wygląda dziwnie, ale widzę, że udało się go dodać do zamówienia nr 6943d610-ab42-11f0-95ed-2bbedfcdc363.
Konsultuję jeszcze, czy ten numer jest na pewno prawidłowy. Dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
To jest numer z tego zamówienia ponieważ taki się wygenerował, nie ja go dodałam. Tak wyglądają numery przesyłek Allegro Delivery. Chodzi o to że ten sam numer chciałam dodać do drugiej przesyłki i nie idzie. Tam w zamówieniu dd5f1110-ab4a-11f0-a03c-b90bc0d992c8 jest też wygenerowany numer podobny i go usunęłam ponieważ chciałam dodać ten drugi. I nie idzie dodać żadnego.