Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_
Witam serdecznie
Client:103185277 zakupił u nas towar i podał angielski nr tel. Co za czym idzie nie można było wydrukować etykiety.
Klient został o tym fakcie poinformowany, od razu zostały mu pieniążki oddane! A on napisał że jesteśmy nieuczciwi i wystawił opinie NEGATYWNA !!
Mamy status Supersprzedawcy i nie pozwolimy sobie psuć opinie pracując na nią od lat przez taka głupotę.
Piszę aby ktoś zapoznał się se sprawa i usunął negatywna opinie .
Po za tym jakim prawem ktoś może rejestrować konto z numerem zagranicznym i psuć opinie sprzedawcom w jaki chce sposób.
@larsson Pisać możesz, ale nikt nie usunie.
To wina systemu allegro a nie kupującego, a ze ma jak wystawić komentarza allegro dostaliście wy za to. Allegro dawno było informowane i nic z tym nie robi że nie polski nr telefonu.
Dlatego uważam że ocena negatywna jest bezpodstawna i wina leży po stronie allegro/kupujacego
Ale allegro woli wspierać anonimowych kupujących niż SuperSprzedawcy
Nie kupującego- tylko Allegro.
@larsson Zaraz, zaraz... to jesli na przykład nie mam telefonu, albo mam jakiś numer zagraniczny to nie wolno klientowi kupować? Któż to wymyślił, przecież to chyba dyskryminacja sie nazywa ..!
Nie ma na to żadnych rozwiązań ? Czy sprzedawcy nie chce się rozwiązać problemu czy to Allegro jest wrogo ustosunkowane do obcokrajowców?
Kiedyś telefonów nie było albo były takie na korbę i handel był. Dzisiaj sie nie da bez telefonu?
Kto jest nieuczciwy?
tak tak, sprzedawcy dyskryminują kupujących uniemożliwiając im wpisanie polskiego nr telefonu na który zostanie wysłany kod odbioru np. z paczkomatu.
@Starkrak Weź sie ogarnij, kod odbioru paczkomatu jest wysyłany na maila, albo na aplikację którą klient sobie zainstalował. Ale to problem klienta nie sprzedającego, klient wie jak odebrać, sprzedający nie potrafi wysłać.
Nigdzie w regulaminach Allegro nie jest napisane że kupujący musi mieć polski numer telefonu, więc nie wymagajcie. Do rejestracji konta tylko mail wystarczy i to powinno wystarczyć do zakupów.
@br. nigdy nie wysyłałeś? Inpost nie przyjmuje innych numerów niż Polskie. Koniec. kropka. Nie mozna wygenerować etykiety. Allegro miało się tym zająć lata temu, ale skoncentrowali się na zmianie "Obserwowanych" na "ulubione" i zapomnieli... ( to kolejny już watek na ten sam temat)
@pinsplash Oczywiście że wysyłałem i zdarzyło się sam musiałem prosić klienta o numer telefonu bo Allegro ma to gdzieś...
Ale mnie oburza sposób pisania tutaj tych komentarzy, bałagan stworzyło Allegro, natomiast wszyscy piszą że winni są klienci.
Niech autor wątku wystąpi do sądu przeciwko Allegro za negatywne skutki bałaganu organizacyjnego, ale nie, Allegro jest OK, to winni są klienci.
Czy ktoś widział żeby Allegro weryfikowało numer telefonu kupującego, lub adres zamieszkania? Nie, bo sprawdzają tylko pesel i numer konta bankowego żeby kasę chronić.
A klient ma prawo mieć telefon zagranicznego operatora. EOT.
A ja tak czekam aż Wiktoria wróci
ciekawe po co jej był numer zamowienia
🙂
Grzecznie poprosiłem klienta o ponowny zakup ale żeby podał polski nr telefonu ponieważ etykieta nie przechodzi mi przez manager paczkomatow.
Nikt nikogo nie dyskryminuje, proszę czytać ze zrozumieniem przed komentowaniem
@larsson Proszę, podaj numer zamówienia, które chodzi.
dbdd0f40-c66c-11ef-b277-ff9548325dba
@w_kiwi już kilka dni minęło i nie dostałem odpowiedzi od żadnego moderatora
Możesz się podzielić wynikami swojej analizy?
Ja dla obcokrajowców wysyłałam na swój sklepowy nr komórkowy i informowałam o tym dlaczego tak jest po to żeby zrealizować zamówienie
Ale tutaj odmówił jakiejkolwiek współpracy, i nazwał nas nieuczciwymi.
A w ocenie negatywnej zaznaczył opóźniony zwrot pieniędzy, jest kłamstwo!!
To akurat był Polak mieszkający w Polsce nie żaden obcokrajowiec.
@larsson Raczej Polak mieszkający w Anglii, chwilowo na urlopie świątecznym w Polsce. Nikt normalny nie mieszka w Polsce z angielskim numerem telefonu, bo to nawet nie jest UE, więc by poszedł z torbami za rachunki.