anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Usunięto mi ofertę sprzedaży, kóra nie łamie żadnego z wymienionych powodów.

MKV
#8 Zapaleniec

Dlaczego skasowano mi ofertę sprzedaży używanego komputera domowego, w którym zamieszczone były linki  pod każdym z podzespołów bezpośrednio do stron producentów ze szczegółami technicznymi tych podzespołów? Jeden link prowadził do serwisu z recenzją tego danego produktu bo nie mogłem już znaleźć go na stornie producenta.

https://allegrolokalnie.pl/o/oferta/mocny-komputer-z-podzespolami-premium

Jako powód podano:

"W opisie Twojej oferty znajdował się adres strony WWW, za pośrednictwem której prowadzona jest działalność handlowa umożliwiająca dokonanie zakupu poza Allegro.

Zgodnie z regulaminem Allegro (załącznik nr 2, artykuł 1, punkt 1.16), w opisie oferty nie możesz zamieszczać adresów stron internetowych ani kodów QR, które:

• nie poszerzają informacji o oferowanym produkcie, !!! (POSZERZAŁY) !!!

• prowadzą do stron, za pośrednictwem których prowadzona jest sprzedaż lub prezentowane są przedmioty i usługi inne niż oferowane przez Ciebie na Allegro, !!! LINKI DO STRONY PRODUCENTA Z TYM PRODUKTEM !!!

• kierują do serwisów społecznościowych (np. Facebook, YouTube, Twitter, Instagram), lub platform, (np. **piiip**, Otomoto) na których znajdują się treści komercyjne niezwiązane z działalnością na Allegro i umożliwiają zakup na innych stronach. !!! NIE KIEROWAŁY !!!

Dozwolone jest zamieszczanie linków wyłącznie w celu poszerzenia informacji o oferowanym produkcie. TAK WŁAŚNIE BYŁO

Ponadto, zgodnie z regulaminem Allegro (załącznik nr 2, artykuł 1, punkt 1.9) wszelkie załączniki dołączane do oferty nie mogą naruszać pozostałych postanowień Regulaminu Allegro.

@gdvorek@Syrena_zT@matt_rose@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@Sa_nova@la_nika@nat_not@_HolaOla_  Proszę o pilną odpowiedź.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8

RED
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

allegro stosuje wiele ograniczeń, o których poczytasz sobie tu na forum, które mogą godzić w dobro konsumenta i wymagania uk.

Opis produktu się do tego niestety zalicza - nie można np: podać strony producenta w opisie bo może zawierać link do sklepu internetowego czy cenę produktu.

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MKV to było automatyczne usunięcie, więc już działam w tej kwestii. 

Ola
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów

MKV
#8 Zapaleniec

@_HolaOla_   Kiedy oferta zostanie przywrócona wraz z opłaconym promowaniem?? 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MKV na pewno jej nie przywrócimy, bo tylko Ty będziesz miał opcję jej wznowienia, ale dopóki tego nie wyjaśnię, automat może znów ją zakończyć, więc na razie musimy czekać. 

Ola
oznacz moderatorów

MKV
#8 Zapaleniec

A co z opłatą za promocję? 

oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MKV jak tylko potwierdzimy błąd po naszej stronie, wskażę Ci dalsze kroki. 

Ola
oznacz moderatorów

_HolaOla_
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@MKV otrzymałam już informację, że usunięcie Twojej oferty było zasadne, więc nie ma tu błędu po naszej stronie. W Twojej ofercie były linki do stron (również strony producentów), na których można dokonać zakupu, a to nie jest zgodne z naszym regulaminem. 

Ola
oznacz moderatorów

MKV
#8 Zapaleniec

Skoro nie można podać linku do pełnej specyfikacji technicznej na stronie producenta  (na podstawie numeru konkretnej części) bo producent ma na własnej stronie wbudowany sklep z możliwością kupna tego samego elementu za dużo wyższą cenę (lub nie można bo produkt jest już wycofany ale na stornie funkcjonuje sklep) to jest to w takim razie najwyraźniej bardzo głupi regulamin...

oznacz moderatorów