wyłączenie ofert na allegro.cz
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Witam, dziś dostałam maila z taką wiadomość od Allegro:
"dziś wyłączyliśmy widoczność niektórych Twoich ofert na allegro․cz. Sprawdź, co w nich zmienić, żeby ponownie udostępnić je czeskim klientom.
Zauważyliśmy, że w niektórych Twoich ofertach ceny w złotówkach i koronach czeskich znacząco się różnią – różnica ta wynosi przynajmniej 10%, a w wielu przypadkach znacznie więcej."
1. Nie wiem, dlaczego ceny się różnią, skoro każdą z cen na rynek czeski ustawiałam za pomocą przelicznika cen. Żadnej z nich nie wpisywałam ręcznie.
2. Jak sprawdzić, które to konkretnie oferty?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
Czy planujecie, aby ceny na czk byly automatycznie przeliczane kazdego dnia po kursie NBP?
Na chwile obecna calkiem mija sie z sensem wchodzenie kazdego dnia i przeliczanie cen na nowo, skoro mozna to zrobic automatycznie - dzieki temu moglibysmy zaoszczedzic mnostwo czasu, ktory moglibysmy przeznaczyc na rozwoj naszych ofert 3:)
@w_kiwi @ko_alka @la_nika @nat_not @_HolaOla_
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@wiki0441
wszystkie oferty... zmienil sie za bardzo kurs korony, stad sie wzielo ponad 10% roznych w cenach - niestety Allegro nie wpadlo na pomysl, zeby to zautomatyzowac, lecz trzeba kazdego dnia sprawdzac jak zmienil sie kurs korony i przeliczac ceny na nowo
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
A czy jest jakas mozliwosc przejrzenia ofert czeskich sprzedawcow, aby byly one automatycznie tlumaczone na jezyk polski?
Czy ich oferty sa dostepne wylacznie na .czk, czy beda rowniez widoczne na .pl?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@accadia Nie planujemy włączenia opcji automatycznego tłumaczenia ofert z Allegro.cz na język polski.
Czescy sprzedajacy mogą swoje oferty udostepnić w Allegro.pl na takich samych zasadach jak polscy sprzedawcy udostępniają swoje w Allegro.cz.
Moderatorka
Jak dostawa na czas - to Allegro!
Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Link do posta
- Drukuj
@wiki0441 Napisz proszę do nas przez ten formularz kontaktowy, a nasi pracownicy wskażą Ci o które oferty dokładnie chodzi.
Moderatorka
Jak dostawa na czas - to Allegro!
Wybieraj spośród tysięcy produktów i zamawiaj z dostawą przed Świętami.