anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Z DPD kurier. nagle zaczęły mi się pojawiać zamówienia DPD, których nie uruchomiałam w cenniku...

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Czy te Przesyłki DPD kurier obowiązuja do smarta, czy Allegro dodało mi je automatycznie do cenników?

oznacz moderatorów
22 ODPOWIEDZI 22

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Nie śledzę na bieżąco nowinek Allegro, bo tu zmiany są co kilka godzin.

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@CHECINIAKI coś kombinują , mam w cennikach DPD , ale od weekendu trudno mówić o wzroście , nastąpił WYSTRZAŁ !! ilości zamówień z udziałem tego przewoźnika , nic innego tylko manipulacja .

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@mdrogeria Ewidentnie coś chachmęcą dostępnością formy dostawy. Nagle ni z tego ni z owego któregoś dnia dostaję 5-6 zamówień Allegro One, gdzie normalnie trafia się 2-3 w tygodniu. To samo z Orlen paczką.

Znamienne też, że jak opisałem tu problemy z nieodbieraniem z maszyny paczek Allegro One, to potem przez 2-3 dni nie miałem ani jednej, sam InPost 😎

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@TomBanknoter miałem początkowo takie same problemy jak Ty , ale dobrałem się do tego od d...y strony , na razie z odbiorami jest ok.

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@mdrogeria Każda z tych firm ma swoje gorsze i lepsze rejony, wiele zależy od lokalnych kurierów czy zarządzania danym oddziałem.

U mnie np. Pocztex wozi ten sam gość od kilkunastu lat, i jest spoko. W DPD spora rotacja, ale z doręczeniami OK< z kolei odbiory z One Boxa by DPD to tragedia. Na szczęście rzadko się trafiają.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#
oznacz moderatorów

CHECINIAKI
#15 Entuzjasta#

Ale słyszałam, że DPD często nalicza opłaty dodatkowe za nic. Mam takie obawy.

oznacz moderatorów

serwis-texas
#21 Demiurg#

@CHECINIAKI 

To wyłącz to w cholerę. 🙂

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@CHECINIAKI trudno mi się odnieść , włączyłem DPD jakoś w listopadzie  , na razie nic się nie przytrafiło .

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

doliczają po 5 zł za podjazd i często 99 zł za paczkę 27 kg bo im wyszło więcej ...

Doliczają za pobranie, doliczają za wagi. Reklamacji nigdy przenigdy nie uwzględniają pozytywnie. Zawsze wszystko odrzucają. Opiekunki firmy nigdy nie odbierają telefonu. Na email z łaska odpiszą po kilku dniach. 

Wystawiam ocenę 3=

TAK RZUCAJĄ PACZKAMI, ŻE POTRAFIĄ ZNISZCZYĆ SAMOCHODOWE FELGI STALOWE. 

Miałem tak pogięte, ale i przedziurawione. Tak. Przedziurawione wózkiem widłowym. 

Rotacja w tej firmie olbrzymia. Młodzi chłopcy wytrzymują od kilku tygodni do kilku miesięcy. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@bosek_2804 to tera ja ...

nie przytrafiło mi się doliczenie 

reklamację miałem 1 , łona zgubili ,  załatwiona szybko przez allegro 

opiekun odbiera telefon niemal natychmiast , no ....czasem jak nie może oddzwoni w kilka minut

rotacja ... przyjeżdża od 2 miesięcy młoda dziewczyna , nie widzę  po niej znużenia , zawsze grzeczna i uśmiechnięta

oznacz moderatorów

bosek_2804
#12 Orędownik#

@mdrogeria 

ad1) jeśli nadajesz z Allegro i odznaczasz podjazd - nie doliczają. Jeśli przez DPD Online i import Allegro zawsze doliczą 5 zł.

ad2) reklamacja ?  Zgłosiłem zaginięcie paczki DPD Allegro o wartości 2300 zł. Pompa wysokiego ciśnienia. Allegro odsyła do DPD. DPD odsyła do Allegro. Paczkę znalazłem sam w sklepie LEWIATAN. Dziewczyny mi ją odesłały. DPD do dziś nie odpowiedziało na reklamację.

Być może nawet nie wiedzą, że się znalazła. 

ad3) masz normalną opiekunkę.

ad4) masz fajna "kurierkę". Zazdro. 

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@bosek_2804 

1. nie zamawiam podjazdów , sami przyjeżdżają 

2. ...

3....

4.🤗

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@CHECINIAKI Włączają Ci zdalnie, ale to na szczęście nie jest przymusowe. Jak nie potrzebujesz używać, to wyłącz. To samo wkrótce będzie z DHL, bo już były maile z zapowiedziami. W tym mailu jest jednak przycisk pozwalający na rezygnację przed faktem

oznacz moderatorów

mdrogeria
#21 Demiurg#

@TomBanknoter @CHECINIAKI tak , z DHL bym uważał , miałem to przez jakieś 3 miesiące , wywaliłem  , z odbiorami jako tako , ale doręczenia to koszmar , ładują wszystko do punktów lub automatów , klienci dzwonią z pretensjami .

oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#

@mdrogeria Ja w ogóle nie potrzebuję takich usług, nie wysyłam dużych paczek, wystarczyłaby mi poczta i InPost.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#

Tak znowu coś w smarcie kręcą. 24-rtego robiłam zakup. Znowu wielka paka ciuchów młodym. Stwierdziłam, że po ostatniej przygodzie z paczka w błocie nie chcę już do paczkomatu. Poczta na przeciwko, paczki zawsze miałam w dobrym stanie to zamówiłam do punktu.

Potem skończyło się jeszcze kilka licytacji.  27-go chciałam je opłacić również z wysyłką do punktu poczty. Nie było do wyboru. Miałam tylko jak dobrze pamiętam paczkomat, orlena losowego kuriera i ona. Leci DPD. Jak mi to rzuci znowu na próg bez dzwonka to dopiero zobaczycie awanturę na tym forum...

Dziewczyny możecie mi wyjaśnić dlaczego w ciągu 3-ch dni nagle sprzedawcy zniknęły metody dostawy np do punktu poczty?

23b7c861-da3a-11ef-9ebf-f9df31cd0f5d  była

f222daa1-dcb0-11ef-8a81-bd1905cd3b66  - a tu już nie było. 

Króliczkiem testowym zostałam czy co znowu się dzieje?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#20 Guru#
oznacz moderatorów

TomBanknoter
#17 Koryfeusz#
oznacz moderatorów