anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zakończyliśmy Twoją licytację bez ofert kupna

Lopi_II
#7 Wielbiciel#
  • Witam. Zupełnie nie rozumiem dlaczego nagle allegro zakończyło moją aukcję i to bez ofert kupna?? Wiele osób licytowało, mnóstwo odwiedzało a 2 dni przed końcem aukcji otrzymałem maila "Zakończyliśmy Twoją licytację bez ofert kupna". Na moje emaile nikt nie odpowiada. Towar był legalny, oferta wielokrotnie poptawiana z powodów niezgodności z zasadami allegro. Zdjęcia Real Foto a wszystko zgodne z opisem. Dział prawidłowy itp

Mówię o aukcji: "Złom komputerowy płyty, ramy, cpu 16KG od 1zl BCM (17296707177)"

W mailu od allegro jest info o tym że mogę wznowić aukcję ale po co mam wznawiac skoro nie wiem dlaczego allegro mi ją samo zamknęło? 

oznacz moderatorów
14 ODPOWIEDZI 14

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Lopi_II a we wiadomości nie podali przyczyny zakończenia oferty? 

oznacz moderatorów

Lopi_II
#7 Wielbiciel#

No właśnie nie podali. Dlatego mnie to zdziwiło. Ponad setka odsłon, kilkanaście ofert złożonych, wiele polubień i ogólnie duże zainteresowanie. A to wyglądało tak jak ja sam bym zakończył aukcje odwołując wszystkie oferty. Naprawdę nie wiem dlaczego tak allegro zrobiło i w przypadku tej konkretnej aukcji nie znajduję niczego co mogłoby być powodem takiej nagłej decyzji 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg#

@Lopi_II może potraktowali to jako aukcje typu Mystery box?

Może moderatorzy napiszą więcej

@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów

Lopi_II
#7 Wielbiciel#

Nie sądzę ponieważ z opisu wynika dokładnie co jest przedmiotem sprzedaży. Wręcz bardzo dokładnie. Nie mam pojęcia ale może Masz rację. Dałem "wystaw podobną" to tym razem kazali poprawić błąd: "tytuł aukcji niezgodny z powiazanym towarem". Wg mnie zgodny był bardzo ale powiązałem z innym produktem z katalogu (innym ale takim samym w gruncie rzeczy). Doprecyzowałem tytuł i oferta wystawiona ponownie lecz pewnie znów zakończą i to nagle.

W powiazanym produkcie z katalogu znalazłem zdjęcie mojego autorstwa z innej mojej aukcji. Czy to znaczy, że ktoś je wykorzystał czy że allegro uznało je za godne dodania do produktu w katalogu? Produkt ma 7 fotek z czego 6 identycznego produktu a siódme foto jest moje (nie ma nic wspólnego z pozostałymi sześcioma) z trwającej nadal aukcji w całości mojego autorstwa. Zastanawiam się czy to ktoś bez mojej zgody wykorzystuje zdjęcia czy to allegro? 

oznacz moderatorów

kolekcjoner608
#21 Demiurg#

Wystawiając towar i podpinając się pod katalog allegro według regulaminu jest równoczesne z wyrażeniem zgody na wykorzystywanie swoich materiałów przez dowolnego użytkownika.

oznacz moderatorów

Lopi_II
#7 Wielbiciel#

Dzięki za info. Jeżeli to allegro wybrało moje foto to nic tylko się cieszę 😁

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Lopi_II ta oferta została zakończona, ponieważ została odłączona od produktu.
Nie było w niej żadnych ofert kupna. Oferty kupna są w innej Twojej ofercie (nr 17297685765), która kończy się za 11 godzin. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Lopi_II
#7 Wielbiciel#

115,00 zł

Kupujący

****ent:886****,

Zakończenie licytacji

8 marca 2025, 18:34:31

Pozdrawiamy,
Allegro

JAK TO NIE BYŁO OFERT? Powyżej JEDNA Z WIELU było kilkunastu licytujacych (stanęło na 185pln). Ja niczego nie odlanczalem od katalogu zatem nie wiem jak do tego doszło. Czy to jakiś błąd? Fakt że od około dwóch dni przed tajemniczych zakończeniem oferty przestały przychodzić maile o nowych licytujacych

😦ale dzięki za informację ponieważ teraz przynajmniej wiem, że to nie moja wina. A co do aukcji nr 17297685765 to zupełnie inna aukcja.

IMG_20250308_120357.jpg

Ofert było wiele 

oznacz moderatorów

Lopi_II
#7 Wielbiciel#

IMG_20250308_120611.jpg

IMG_20250308_120357.jpg

Tak jak pisałem oferty były i to nie jedna. Nic nie grzebałem przy ofercie - tego jestem pewien ponieważ jechałem samochodem gdy nagle przyszedł mail o zakończeniu aukcji bez ofert kupna... Nie wiem jak i ck się stało ale pewnie to juz pozostanie tajemnica?? Pozdrawiam 

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Lopi_II bardzo dziwne, bo w systemie nie widzę informacji o tych ofertach. Podeślij proszę zrzuty pełnego ekranu z informacją o licytujących tak, aby były widoczne ich loginy. Sprawdzę to jeszcze. Nie będziemy w stanie przywrócić tych ofert, ale przynajmniej wyjaśnimy, co się stało. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

Lopi_II
#7 Wielbiciel#

Myślałem, że właśnie loginy mam zamazać 😁

Proszę bardzo przesyłam poniżej to co mam lecz tj wspomniałem nagle przestały przychodzić do mnie maile o kolejnych złożonych ofertach (pamiętam ostatnią na 185 zł była. Mimo wszystko cieszę się że się odezwałaś bo naprawdę nie wiedziałem czy to moja wina? Czy co się stało)

Screenshot_2025-03-08-12-57-45-535_com.google.android.gm.jpg

Screenshot_2025-03-08-12-57-56-388_com.google.android.gm.jpg

Screenshot_2025-03-08-12-58-03-691_com.google.android.gm.jpg

Screenshot_2025-03-08-12-57-07-474_com.google.android.gm.jpg

Screenshot_2025-03-08-12-57-18-475_com.google.android.gm.jpg

Screenshot_2025-03-08-12-57-27-894_com.google.android.gm.jpg

oznacz moderatorów

Lopi_II
#7 Wielbiciel#

Nie wiem czy to moderator usunął screenshoty czy to u mnie nie wczytuje - wstawiam jeszcze raz

IMG_20250308_132244.jpg

IMG_20250308_132221.jpg

IMG_20250308_132152.jpg

IMG_20250308_132351.jpg

IMG_20250308_132328.jpg

IMG_20250308_132307.jpg

oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Lopi_II wszystko jest okej, ja już sobie te zrzuty sprawdziłam i przekazałam je w konsultacji, a nie chcemy, żeby loginy kupujących były publiczne widoczne, więc Twoja pierwsza intuicja, by je ukryć była właściwe 🙂 
Wyjaśniam, co tu się wydarzyło i dam znać, gdy tylko otrzymam odpowiedź! 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów

la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Lopi_II już wyjaśniam. 
Gdy oferta zostaje zakończona, ponieważ odłączyliśmy od niej produkt rzeczywiście wszystkie złożone w niej oferty są anulowane, aby uniknąć sytuacji, w której licytację wygrywa osoba, która złożyła niższą ofertę np. w pierwszych dniach jej trwania, poniżej oczekiwań sprzedającego.
Nie jesteśmy w stanie przywrócić ofert licytujących, możesz albo wznowić licytację ponownie i znów poczekać na oferty zainteresowanych, lub sprawdzić ostatniego licytującego z powiadomienia e-mail i jeśli wciąż jest zainteresowany zakupem, wystawić tę ofertę w formie kup teraz dla niego.   

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów