anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

zakup bez smarta a zwrot opłaty za przesyłke

MAMY ROZWIĄZANIE!
franiosklep
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,
kupujący dokonał zwrotu produktu, który pierwotnie zakupił bez korzystania z opcji Smart – sam opłacił koszt wysyłki. Chciałbym się upewnić, czy w takiej sytuacji jestem zobowiązany do zwrotu wyłącznie kosztu produktu, czy również kosztu pierwotnej przesyłki?

Z góry dziękuję za wyjaśnienie. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
7 ODPOWIEDZI 7
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Koszt towaru + koszt najtańszej zwykłej metody dostawy dostępnej w ofercie. 

SMART nie zalicza się do zwykłej metody dostawy. 

oznacz moderatorów
franiosklep
#9 Pomysłodawca

Czy dobrze rozumiem, że powinienem zwrócić kupującemu całą wpłaconą kwotę, nawet jeśli zakup nie był objęty pakietem Smart? Czy w takim przypadku Allegro zwróci mi koszt najtańszej oferowanej przesyłki?

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie, nie zwróci. Czemu miałoby to robić?

oznacz moderatorów
Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@franiosklep zwracasz koszt przedmiotu i najtańszy koszt przesyłki w danej ofercie (oprócz odbioru osobistego i smarta)

oznacz moderatorów
franiosklep
#9 Pomysłodawca

Czy dobrze rozumiem, że powinienem zwrócić kupującemu całą wpłaconą kwotę, nawet jeśli zakup nie był objęty pakietem Smart? Czy w takim przypadku Allegro zwróci mi koszt przesyłki?

oznacz moderatorów
_Likos_
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@franiosklep  nie. NIkt niczego nie zwróci. Koszt przesyłki to Twój koszt i Twoje ryzyko a prawo do odstąpienia i zwrotu kosztów to prawo kupujacego. Allegro tylko moze zwrócić koszt naliczonej prowizji od sprzedaży

Takie są przepisy prawa. Ustawa o prawach konsumenta - odstąpienie od umowy zawartej na odległośc

Wiecej możesz łatwo znaleźc w necie choćby na stronach UOKiKu

oznacz moderatorów
KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@franiosklep  trzy razy już otrzymałeś odpowiedz, czy jeszcze czegoś nie rozumiesz🤔

oznacz moderatorów