Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
kupujący dokonał zwrotu produktu, który pierwotnie zakupił bez korzystania z opcji Smart – sam opłacił koszt wysyłki. Chciałbym się upewnić, czy w takiej sytuacji jestem zobowiązany do zwrotu wyłącznie kosztu produktu, czy również kosztu pierwotnej przesyłki?
Z góry dziękuję za wyjaśnienie. @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Koszt towaru + koszt najtańszej zwykłej metody dostawy dostępnej w ofercie.
SMART nie zalicza się do zwykłej metody dostawy.
Czy dobrze rozumiem, że powinienem zwrócić kupującemu całą wpłaconą kwotę, nawet jeśli zakup nie był objęty pakietem Smart? Czy w takim przypadku Allegro zwróci mi koszt najtańszej oferowanej przesyłki?
Nie, nie zwróci. Czemu miałoby to robić?
@franiosklep zwracasz koszt przedmiotu i najtańszy koszt przesyłki w danej ofercie (oprócz odbioru osobistego i smarta)
Czy dobrze rozumiem, że powinienem zwrócić kupującemu całą wpłaconą kwotę, nawet jeśli zakup nie był objęty pakietem Smart? Czy w takim przypadku Allegro zwróci mi koszt przesyłki?
@franiosklep nie. NIkt niczego nie zwróci. Koszt przesyłki to Twój koszt i Twoje ryzyko a prawo do odstąpienia i zwrotu kosztów to prawo kupujacego. Allegro tylko moze zwrócić koszt naliczonej prowizji od sprzedaży
Takie są przepisy prawa. Ustawa o prawach konsumenta - odstąpienie od umowy zawartej na odległośc
Wiecej możesz łatwo znaleźc w necie choćby na stronach UOKiKu
@franiosklep trzy razy już otrzymałeś odpowiedz, czy jeszcze czegoś nie rozumiesz🤔