anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Zawieszone konto

MAMY ROZWIĄZANIE!
frozen78
#7 Wielbiciel

Witam.

W dniu 21.07 po sprzedaży smartfona moje konto na Allegro zostało zawieszone. Przyczyna - albo to, albo tamo, sam mam się domyslać. Zaraz po tym fakcie wysłałem przez formularz kontaktowy prośbę o odblokowanie, ewentualnie wskazanie co i gdzie mam podesłać, aby potwierdzić tożsamość. I cisza... 27.07 znów napisałem oraz podałem link do zdjęć dowodu (przez formularz kontaktowy nie można przesłać zdjęć). I nadal cisza. Nie mogę nic kupić ani sprzedać, 1300 zł z wpłaty kupującego zostało zablokowane. Jestem użytkownikiem Allegro od bardzo dawna, nigdy nie sprawiałem kłopotów. Sprzedałem w życiu raptem 4 przedmioty na tej platformie i nie było jakichkolwiek zastrzeżeń. A teraz taka sytuacja.. ZERO informacji czy zgłoszenie dotarło, czy jest sprawdzane, realizowane, nic!

Proszę kogokolwiek o info co w tej sytuacji mogę zrobić.

Pozdrawiam.

oznacz moderatorów
8 ODPOWIEDZI 8
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@frozen78 twoje zgłoszenia zostały automatycznie zamknięte, ze względu na zaznaczenie odpowiedzi Alliny, jako pomocną.

Przekazałam właśnie Twoje zgłoszenie o numerze 62856271 do zespołu, który nałożył blokadę. Na forum niestety nie mam możliwości pomóc w temacie blokady, dlatego muszę poprosić Cię jeszcze o cierpliwość i zaczekanie na odpowiedź mailową. Na zgłoszenia staramy się odpowiadać jak najszybciej, jednak nie jestem w stanie wskazać kiedy dokładnie otrzymasz odpowiedź. 

Sandra
   Moderatorka Allegro Gadane
oznacz moderatorów
frozen78
#7 Wielbiciel

Dziękuję za odpowiedź.

Poleganie w 100% na botach to chyba nie do końca takie dobre rozwiązanie. Jeden bot wykrył, że jestem groźnym przestępcą i zablokował mi konto, drugi bot uznał, że moja sprawa została rozwiązana... Gdybym nie napisał tutaj, to bym sobie czekał na zajęcie się moją sprawą i czekał.

Proszę sobie wyobrazić w jakiej czarnej dziurze znalazłaby się polska gospodarka jakby wszyscy sprzedawcy byli blokowani i weryfikowani. A z tego co widzę takich przypadków jak ja jest tutaj sporo i coraz więcej...

I proszę tego absolutnie do siebie nie brać. Miło, że Pani szybko się odezwała i pchnęła niejako sprawę do przodu. Trzeba coś jednak w kwestii "wykrywania niebezpieczeństwa" poprawić.

Pozdrawiam i miłego popołudnia życzę 🙂

oznacz moderatorów
Sa_nova
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@frozen78 pewnie rozumiem, że sytuacja nie jest komfortowa - zwłaszcza w przypadku zablokowania konta. Ludzki czynnik jest tu bardzo ważny. Dziękuję za podzielenie się Twoimi uwagami! 😊

Widzę, że wysłaliśmy do Ciebie przed chwilą odpowiedź - sprawdź proszę swoją skrzynkę mailową (szukając np. po numerze zgłoszenia 62856271, będzie on w tytule wiadomości).  

Sandra
oznacz moderatorów
M.D-00 Geist
#11 Animator

To po co zaznaczasz odpowiedzi jako pomocne, skoro wychodzi na to, że nie są?

Jak z tym ma sobie poradzić polska gospodarka...

oznacz moderatorów
frozen78
#7 Wielbiciel

A czemu ma służyć Twój komentarz? Czepialski Polaczek?

Przez formularz chciałem przesłać wiadomość człowiekowi. A, że bot wchrania się w każdą korespondencję na Allegro... Tak jakoś kliknąłem. Ty jesteś nieomylny?

oznacz moderatorów
M.D-00 Geist
#11 Animator

Odezwał się życzliwy i kulturalny Polak(?).

Nie klikaj we wszystko (i to dwukrotnie), bo łatwo można się naciąć np. na "super oferty" niby z Allegro Lokalnie.

oznacz moderatorów
Client:144920627
#7 Wielbiciel
  • IMG_20260731_132835.jpg

Screenshot_2026-07-31-13-33-59-539_pl.allegro.jpg

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderacja Społeczności
Moderacja Społeczności

@Client:144920627 Wiadomość na zrzucie, to nie jest wiadomość, o której wspomniała Sandra. Widzę, że w zgłoszeniu numer 62856271 doradca poinformował Cię wczoraj 31.07 o godzinie 14:40, że pełna funkcjonalność konta została przywrócona.

Wiktoria
oznacz moderatorów