Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Ręce i nogi opadają. Dopiero co załozyłem konto (stare zablokowali przez payu bo żądali skanu dowodu osobistego, wiec musialem nowe założyć i na nim już nie chcą skanu, z rok czasu mi blokowali wypłacenie chyba 40zł, tyle użerania się). Teraz znowu zaczynają jakieś przepisy DAC7 unijne wprowadzać i znowu to samo wymuszanie jakichś zgód, danych z dowodu - jak nie zrobie tego w 60dni to allegro straszy że bedzie blokada wypłaty pieniędzy ze sprzedaży lub blokada konta.
Psychole wymyślają te przepisy żeby ludzi kontrolować!! 30 transakcji rocznie i raport??
Nowe konto też ci zablokują jak nie będziesz robił tego co wymagają . Odnośnie ilości sprzedawanych pozycji i ich zgłaszaniu to nie jest wymysł allegro tylko innych mędrców ,ale zawsze można założyć działalność i uczciwie się rozliczać ze skarbówką i nikt raportów na ciebie nie będzie składał.
@kolekcjoner608 "ale zawsze można założyć działalność i uczciwie się rozliczać ze skarbówką i nikt raportów na ciebie nie będzie składał"
Znaczy sugerujesz, że operatorzy platform nie będą raportować sprzedaży dokonywanych przez firmy? Ciekawie ^^
Będą raportować wszystkich bez wyjątku.
Skarbówka będzie ścigać tylko tych, co na lewo kręcą.
@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@ko_alka@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ Jeśli chcecie aby uzupełnić dane to wpierw poprawcie tą aplikację !
Chodzi o datę urodzenia. Nie można wpisać daty "ręcznie" tylko trzeba wykorzystać "kalendarz" umieszczony po prawej stronie "okienka".
Gdyby choć była opcja dowolnego wyboru roku w tym kalendarzu ..... ale "geniusz informatyk" postanowił że firmę mogą założyć noworodki dziś urodzone ......... ja muszę kliknąć 804 razy aby dojść do swojej daty urodzenia ........ kto ma czas i chęć klikać tyle set razy ??????????
Wymagacie wiele strasząc zablokowaniem konta .... a prosta czynność jak wpisanie daty urodzenia jest totalną porażką ...........!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@kakabe_2007 To akurat da się łatwo zrobić, wpisujesz rocznik w okienku u góry, i przenosi Cię tam gdzie trzeba. Pozostaje kwestią otwartą, po jakiego wała im ta data urodzenia, bo jakoś nie doczytałem, żeby UE DAC-7 tego wymagała.
U mnie w arkuszy nie można wpisać rocznika. Trzeba na piechotę przy pomocy strzałek przeskakiwać kolejne miesiące do tyłu. Co ciekawe można wpisać również przyszłą datę urodzenia na przykład 12.07.2026 🤣
@kakabe_2007 Dziękuję za wiadomość, ale rok w oknie kalendarza jest edytowalny. Wystarczy wpisać odpowiednią wartość:
Próbowałaś wpisać ? mnie nie kasuje się cyfra 2 i mój rok urodzenia zamiast 1957 wychodzi 21957
O.K. udało się ..... Nie uważasz że powinna być do tego jakaś instrukcja obsługi bo wielu osobą nastręczy to sporo kłopotów ?
@kakabe_2007 Słusznie, zgłoszę to oczywiście do opiekuna tego formularza do poprawienia
Dziękuję 👍
I tak już co miesiąc raportuję przecież całą sprzedaż. Jedyny problem to może byc taki że jak sie "fachofffcy" z Allegro zabiorą do tego raportowania to będzie jak u nich ze wszystkim za co sie ostatnio wzieli i wyszło im jak wyszło.... 😉 No ale, pewnie to przekażą wtedy do odpowiedniego działu 😉
@sl-aw-ek .Duże firmy to ten limit mają przekroczony na co dzień. Jak to będzie wyglądać czas pokaże ale niepokój mogą czuć raczej ci co dużo sprzedają i nie da się tego udowodnić że jest to jednorazowa wyprzedaż zbędnych przedmiotów i nie mają zarejestrowanej działalności .
@kolekcjoner608 przepraszam ale co codzienne przekraczanie limitu przez moją mikrofirmę ma do mojego pytania? Zapytałem tylko czy jesteś pewien, że platformy nie będą raportowały sprzedaży dokonywanych przez przedsiębiorców - odpowiem za Ciebie BĘDĄ - całe szczęście 😉
Mam pytanie, to jest tylko to że blokują wszystko na Allegro tak?
@-Rogal-1 Tak, zgodnie z informacją na rzucie wyżej, z naszej strony może zostać zablokowana możliwość sprzedaży na Allegro i/lub możliwość wypłaty środków (z konta Allegro Finanse).
Czy coś jeszcze się może stać? Poza allegro
@-Rogal-1 Możemy odpowiadać na -pytania wyłącznie w zakresie Allegro.
A czy mogą takie występować, jeżeli w tym roku miałem tylko niecałe 95 zł