Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Witam @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Wczoraj klient zamówił towar, dziś spakowaliśmy i nadaliśmy paczkę i zanim kurier zdążył ją odebrać klient zgłosił zwrot.
Kontaktowałam się z kupującym, ale ten definitywnie powiedział, że mamy nie wysyłać paczki bo on już tego towaru nie chce.
Pytanie jak Allegro będzie teraz patrzeć na nadaną a nieodebraną paczkę i czy w takiej sytuacji powinniśmy kupującemu zwrócić koszt dostawy bo zakup nie był objęty opcją SMART.
@WarsztatNadruku Jeśli klient zgłosił zwrot przed nadaniem paczki, to zamówienie nie powinno zostać wysłane. W takim wypadkiem należy zwrócić klientowi kwotę, jak przy standardowym zwrocie, czyli koszty towaru oraz najtańszej przesyłki.
@w_kiwi Tylko czy Allegro nie będzie nam odejmować punktów za paczkę do której została wygenerowana etykieta a finalnie jej nie wysłaliśmy? Bo tak jak pisałam klient zgłosił zwrot gdy paczka czekała na odbiór przez klienta.
@WarsztatNadruku czy posiadasz rezygnację klienta w formie pisemnej?
@_HolaOla_ klient zgłosić zwrot bezpośrednio przez Allegro.
@WarsztatNadruku podaj mi proszę numer zamówienia, którego dotyczy ta sytuacja.
@_HolaOla_ numer zamówienia: 46f1e850-7bf8-11f0-8363-894d218be451
numer zwrotu: NMGP/2025
@WarsztatNadruku dziękuję. W tej sytuacji jeśli kupujący odstąpił od umowy przed nadaniem przesyłki, w ogóle nie powinieneś jej nadawać. Dlatego jeśli to zrobiłeś, koszty logistyczne są po Twojej stronie i w kwestii zwrotu dla kupującego, powinieneś mu zwrócić koszt towaru oraz najniższy dostępny koszt dostawy dostępny w ofercie.
@_HolaOla_ Na samym początku w poście podałam, że klient odstąpił od umowy PO SPAKOWANIU I WYDRUKOWANIU ETYKIETY, nawet podjazd kuriera został już zamówiony - paczki finalnie nie przekazaliśmy jednak kurierowi.
Dlatego było moje pytanie jak mamy teraz rozwiązać kwestię nadanej a finalnie nie wysłanej paczki bo w systemie wisi jako "Przygotowana przez sprzedawcę". Chodzi mi o to żeby Allegro nie brało jej pod uwagę przy określeniu "terminowej wysyłki" i aby nie świeciła u Was jako przesyłka nie wysłana i nie poleciały nam za to punkty.
@WarsztatNadruku nie widzę, żeby to zamówienie było liczone w Twoich statystykach, ale jeszcze upewnię się z zespołem i wrócę do ciebie z odpowiedzią.
@WarsztatNadruku potwierdzam, złóż proszę wniosek o zwrot prowizji i wówczas zamówienie zostanie wykluczone z jakości Twojej sprzedaży.
@WarsztatNadruku jak zwrócisz pieniądze i zwrócą ci "prowizję" to takiego zamówienie nie biorą do statystyk.
@WarsztatNadruku lepiej nie wysyłaj bo nie dość , że zamrozisz sobie towar to allegro obciąży cię za zwrot nieodebranej paczki.