anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy SMART mi się automatycznie przedłuży czy wygaśnie ?

wayne55
#10 Popularyzator#

W zakładce Smart nie widzę żadnej informacji czy usługa zostanie przedłużona czy nie. Mam aktywne Allegro Pay oraz podpięte karty. Wydaje mi się że poprzednio tj rok temu usługa sama się przedłużyła ale nie jestem pewny a na razie nie chcę przedłużać.  Proszę o informacje @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

Aktywny do
05 lipca 2025
Smart! na 12 miesięcy

status: nieopłacony

Nie pobraliśmy pieniędzy za kolejny rok Smart! Zmień metodę płatności i ciesz się darmowymi dostawami przez cały rok.

---

poprzednie zakupy Smarta

Smart! Data zakupu Data zakończenia Metoda aktywacji Cena
na 12 miesięcy 05.07.2024 05.07.2025 Allegro Pay 59,90 zł
na 12 miesięcy 20.05.2023 20.05.2024 Allegro Pay 49,90 zł
oznacz moderatorów
5 ODPOWIEDZI 5

br.
#21 Demiurg#

@wayne55  jeżeli masz podpiętą kartę płatniczą to przedłuży się automatycznie.

Ale póki jeszcze nie pobrały się pieniądze z karty radziłbym odpiąć kartę od konta.

Smart jest ciągle aktywny przez 14 dni od wygaśnięcia subskrypcji.  Jeżeli potem odczekasz kilka dni dostaniesz prawdopodobnie na zachęte  opcję darmowego smarta na okres chyba 3 miesięcy.

Więc nie warto być nadgorliwym, zapłacisz sam z własnej woli wtedy kiedy naprawdę będziesz potrzebował.

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@wayne55 Smart! działa na zasadzie subskrypcji, więc się przedłuży.

Oczywiście możesz odpiąć kartę lub napisać do nas i wyłączymy usługę i doprecyzuję, że nawet jeśli pobierzemy Tobie pieniądze i zgłosisz się do nas to wyłączymy usługę oraz zwrócimy proporcjonalny zwrot na Twoje konto.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

wayne55
#10 Popularyzator#

Dzięki za odpowiedzi. 

Dziś 5 lipca teoretycznie ostatni dzień,. A jeśli odepnę karty to przez Allegro Pay nie przedłuży się przypadkiem? 

oznacz moderatorów

gdvorek
Moderator
Moderator

@wayne55 nie. Allegro Pay to osobna usługa finansowa i nie może być Smart! przedłużony automatycznie przez Allegro Pay.

Grzesiek
   Moderator
oznacz moderatorów

wayne55
#10 Popularyzator#

Tak tylko dla potwierdzenia - wszystko co wyżej zostało napisane się zgadza.

Usunąłem wszystkie zapisane karty przed północą w dniu w którym kończył się smart, kolejnego dnia, o 10 rano wiadomość z Allegro że nie udało się przedłużyć smarta (pobrać opłaty z karty). Z Allegro Pay też nie pobrało. Na razie smart jeszcze aktywny mimo wygaśnięcia, możliwe że będzie aktywny przez kolejne 2 tygodnie jak wspomniał #br.

oznacz moderatorów