Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Przy opcji zwrotu DPD pickup jest informacja o gabarytach paczki: Do 20 kg. Wymiary: 100 cm, dł. + sz. + wys. 250 cm
Rozumiem to w taki sposób, że najdłuższy wymiar z trzech nie może przekroczyć 100cm a suma wszystkich trzech nie może przekroczyć 250cm. Waga maksymalna to 20kg.
Każdy punkt Żabki widnieje na mapie jako punkt DPD Pickup.
Z doświadczenia wiem, że pracownicy Żabki kręcą nosem gdy przynoszę większe przesyłki. Zaczyna to być irytujące i stresujące.
Aktualnie planuję zwrot, wiem, że moja paczka spełnia te warunki ale jest blisko granicy i nie wiem czy nie będę miał problemów ze zwrotem...
Proszę o udostępnienie jakiegoś regulaminu, umowy, czegolkolwiek (Allegro, DPD, Żabka), na który można się powołać w sytuacji gdy przesyłka spełnia wymagania a mimo wszystko są problemy z przyjęciem zwrotu w Żabce.
@Przemek_Pan w takiej sytuacji, najlepiej będzie jeśli podasz nam konkretne punkty, które odmówiły przyjęcia zwrotu od Ciebie.
Dzień dobry!
Dziś odmówiono mi w przyjęciu zwrotu w Żabce DPD PickUp (45-046, Opole, Ul. Telesfora 2, lok. 1). Numer zwrotu 4P5Q/2024.
Pozdrawiam!
@Client:70924599 dziękuję za wskazanie danych. Podaj proszę jaki był powód odmowy w punkcie oraz wymiary przesyłki, żebym mogła zweryfikować Twój przypadek.
Dzisiaj odmówiono mi przyjęcia paczki (DPD Pickup) w żabce Tadeusza Kościuszki 15/lok. 5a, 05-800 Pruszków. Numer zamówienia: 8d075c50-a037-11ef-9c68-4103e506427. Wymiary 90x60x4, waga 4kg.
@Client:27835877 Sprawdź proszę, czy podany numer jest prawidłowy. Nie odszukuje zamówienia o wskazanym numerze w systemie.
Numer zamówienia:
8d075c50-a037-11ef-9c68-4103e5064272.
Zjadłem 2 😉
@Client:27835877 Dziękuję, weryfikuję kwestię odmowy przyjęcia paczki. 😊
@N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
Witam, punkt żabka PL66908 odmowa przyjęcia paczki do punktu że za duża, paczka 95 cm x 26 cm x 16 cm, zadeklarowano 5 kg (gabarytowo wychodzi wg waszego kalkulatora 6.59kg).
zamówienie 52ac99d0-bc7a-11ef-922e-63f98aa55bb9
paczka 1007603865209U
Facet chciał dostać przed świętami to nie dość że dpd trzymało paczkę 3 dni na oddziale to jeszcze sklepikarz odmówił przyjęcia dostawy. Super.
Co mam z tym teraz zrobić?
Witam
Dziś odmówiono mi zwrotu dpd pickup Żabka ul. Mikołaja Kopernika 4A 32-100 Proszowice z powodu niby dużego gabarytu a wymiaru paczki to 84x80x18 cm więc spokojnie mieści się w normie. Nr zwrotu 70K2/2024 pozdrawiam
@kasiek1603 przekraczasz wagę gabarytową która wynosi ponad 24 kg 😞
Dzień dobry, mi również odmówiono przyjęcia paczki w Żabce DPD Pickup (Rechniewskiego 11/4 I 5 03980 Warszawa PL60845). Wymiary mojej paczki to 55x57x27. Numer zwrotu 4669/2024. Czy wymiar paczki przekracza dozwolony gabaryt?
@Sa_nova mam dokładnie ten sam problem. W żabce (jednej konkretnej, bo zwracałem w wielu) regularnie robią problem z przyjęciem wcale nie takich dużych paczek. O ile wcześniej "kręcili nosem", tak teraz odmówiono mi przyjęcia paczki. Nr zwrotu: WMXG/2025.
@szymswiat Punkt ma możliwość odmowy przyjęcia przesyłki np. ze względu na ilość paczek w stanie magazynowania. W tej sytuacji zachęcam do zwrotu w innym punkcie.
W żabce przy ul. Wrocławskiej 66 w Legnicy odmówiono mi dzisiaj nadania przesyłki o wymiarach 80x55x6, waga 2 kg, co ciekawe nie ze względu na gabaryty a na fakt, że była to paczka z kodem lecz bez etykiety. Pani utrzymuje, że takich paczek nie przyjmuje, chociaż wcześniej w tej samej żabce nadałam kilka takich pączek. Teraz podobno "system nie przyjmuje kodu". Moim zdaniem to raczej słabo przeszkolony pracownik nie wie w którym miejscu go wpisać.
Jednocześnie mam zastrzeżenia do aplikacji dpd bo skoro wysyłam paczkę o większym gabarycie a pojawiają się punkty nadania, które takich gabarytów nie obsługują, to gdzie te gabaryty w końcu nadawać skoro nie żabka, nie paczkomat a w opcji z zamówieniem kuriera aplikacja nie daje możliwości nadania bez wydrukowanej etykiety?
Finalnie nadałam paczkę w Delikatesach Centrum, gdzie już na wstępie dostałam informację, że bez etykiety się nie da, kiedy nalegałam i jednak się udało, dostałam drugą informację, że poprzednia paczka bez etykiety przeleżała tam rok bo kurier nie chciał jej odebrać. Liczę jednak na szybszy termin wysyłki.
Żabka ma własne limity masy i wymiarów.
Aktualnie jest to 50 x 35 z 35 cm i 10 kg. Jednakże dużo zależy od przewoźnika. Po dokładnie info na ten temat musisz pytać w PointPack (bok@pointpack.pl).