Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Chciałabym zwrócić uwagę, że na stronie Metody dostawy i zwrotu przesyłek w ramach Allegro Smart! podane są nieaktualne informacje o metodach bezpłatnego zwrotu dla Allegro Odbiór w Punkcie ORLEN Paczka i (jak podejrzewam) dla Allegro Automat ORLEN Paczka. Darmowych zwrotów nie nadaje się w placówkach Poczty Polskiej, tylko w punktach i automatach ORLEN Paczka.
Dowiedziałam się o tym dopiero po zgłoszeniu zwrotu. Nie wiem, od jak dawna to obowiązuje. Dla mnie ma to duże znaczenie, bo z pocztą mi nie po drodze, a Orlen mam dostępny całą dobę.
Dla tych, co nie robili jeszcze takich zwrotów, dodam, że na paczce wystarczy podać kod zwrotu, jak w przypadku paczkomatów InPost. Brak konieczności drukowania etykiety to kolejny plus w porównaniu ze zwrotami przez PP.
Dajcie znać użytkownikom.
@-Sainkho- bardzo Ci dziękuję za sygnał. Zajmiemy się tym i poprawimy te informacje w tym artykule.
@_HolaOla_ To nie wszystko. Proszę jeszcze uzupełnić sposoby bezpłatnych zwrotów dla Allegro DHL (włącznie z kurierem). Nadal można je nadać przez PP, ale także przez automaty i punkty DHL.
I w tym wypadku również wystarczy kod zwrotu. Dodatkowo jest kod QR.