Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Allegro od jakiegoś czasu zwraca za.przesylki pobraniowe wraz z kosztami przesylki, o co tu chodzi? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@tel609535305 ale komu zwraca🤔 i kiedy, przy zwrocie z AP ,czy przy odstąpieniu od umowy?
Klijejnt kupuje u mnie cytował np. Za 100zl przesyłka pobraniowa kosztuje 19.90zl, więc powinienem dostać 100zł a dostaje zwrot 119.90zl, i tego nie rozumie.
Przy zwrocie powinien dostać 100zł + koszt najtańszej formy dostawy udostępnionej w ofercie ( 0zł za smarta się nie liczy). Niestety przepisy przepisami.
Ale tak prawdę mówiąc nikt nie wie konkretnie o czym piszesz. Czy mówisz o zwrotach, tam przecież możesz to modyfikować. Czy o project?
To wynika z prawa. Zwracasz koszt towaru + najtańszy koszt wysyłki. Nic na to nie poradzisz jak każdy z nas. Nie zwracasz przy częściowym zwrocie, przy całkowitym musisz.
Kto ponosi koszty zwrotu przesyłki do sprzedawcy?
Czy klientowi, który odstąpił od umowy należy zwrócić koszty przesyłki? | Kancelaria Bliżej Prawa
Widzę że nie ogarniacie o czym piszę, jeżeli sprzedam lampę za 100zł za pobraniem, a wysyłka kosztuje 20zł, to ile powinno mi wpłynąć na konto?
120zł.
Zdaję się, że mylisz wpływ z pobraniówki ze zwrotem, dlatego nikt nie rozumie. Zwrot to zwrot: po odesłaniu, anulowaniu itp... Trudno ogarnąć jak piszesz takie rzeczy:
Klijejnt kupuje u mnie cytował np. Za 100zl przesyłka pobraniowa kosztuje 19.90zl, więc powinienem dostać 100zł a dostaje zwrot 119.90zl, i tego nie rozumie.
@tel609535305 ale ty przy nadaniu paczki płacisz 19.90 i po zwrocie pobrania po odliczeniu wcześniejszej wysyłki zostaje Ci tylko 100
To dlaczego dostaje zwrot 119.90zl a nie 100zl, ?
@tel609535305 bo żeby wysłać to najpierw musisz zapłacić za usługę.
Jak wysyłasz paczki? Na własną rękę czy przez allegro WzA?
Wysyłam przez allegro DPD
No i Allegro koszt wysyłki dolicza Ci do rachunku. A potem dostajesz tę kasę razem z wpłatą za towar.
@tel609535305 sprawdź w rozliczeniu tylko siądź najpierw bo możesz doznać szoku
To za mało. Zaleca się najpierw solidne środki uspokajające. Te z gatunku "tylko na receptę". Osobą z wadami serca zaleca się unikanie przeglądania rozliczeń gdyż grozi to padnięciem trupem na miejscu, szok tak wielki iż nawet zawał nie zdąży wystąpić...
Dalej nie rozumiem dlaczego na konto wpływa mi kwota za sprzedaną część i za wysyłkę skoro DPD ją pobiera
Jakie DPD. DPD Ci nic nie pobiera. Pobiera ją Allegro. Dolicza Ci do rozliczeń- płacisz to razem z prowizją za sprzedaż. To Allegro rozlicza się z DPD. Dlatego kasę wypłacasz razem z kasą za towar i płacisz za wysyłkę Allegro razem z prowizją.
Allegro — Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
To dlaczego mi zwracają na konto za wysyłkę to co powinni pobrać ?
Bo to inne konto!!!. Widzisz to 2 różne zakładki....