anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Allegro zwraca za przesyłkę pobraniowa wraz z kwotą wysylki

tel609535305
#10 Popularyzator

Allegro od jakiegoś czasu zwraca za.przesylki pobraniowe wraz z kosztami przesylki, o co tu chodzi? @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_

oznacz moderatorów
18 ODPOWIEDZI 18

KOGIEL_T
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tel609535305  ale komu zwraca🤔 i kiedy, przy zwrocie z AP ,czy przy odstąpieniu od umowy?

oznacz moderatorów

tel609535305
#10 Popularyzator

Klijejnt kupuje u mnie cytował np. Za 100zl przesyłka pobraniowa kosztuje 19.90zl, więc powinienem dostać 100zł a dostaje zwrot 119.90zl, i tego nie rozumie.  

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Przy zwrocie powinien dostać 100zł + koszt najtańszej formy dostawy udostępnionej w ofercie ( 0zł za smarta się nie liczy). Niestety przepisy przepisami. 

Ale tak prawdę mówiąc nikt nie wie konkretnie o czym piszesz. Czy mówisz o zwrotach, tam przecież możesz to modyfikować. Czy o project? 

tel609535305
#10 Popularyzator

Nie mam smart, sprzedaję części używane samochodowe, i od jakiegoś czasu jak coś sprzedam za pobraniem to przychodzi mi zwrot również za przesyłkę a nie powinien, przecież DPD nie jest instytucją charytatywną, i właśnie tego nie rozumiem, wysyłałem już kilka razy pytanie do allegro ale oczywiście bez odzewu.

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To wynika z prawa. Zwracasz koszt towaru + najtańszy koszt wysyłki. Nic na to nie poradzisz jak każdy z nas. Nie zwracasz przy częściowym zwrocie, przy całkowitym musisz.

Kto ponosi koszty zwrotu przesyłki do sprzedawcy?

Czy klientowi, który odstąpił od umowy należy zwrócić koszty przesyłki? | Kancelaria Bliżej Prawa

tel609535305
#10 Popularyzator

Widzę że nie ogarniacie o czym piszę, jeżeli sprzedam lampę za 100zł za pobraniem, a wysyłka kosztuje 20zł, to ile powinno mi wpłynąć na konto?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

120zł. 

Zdaję się, że mylisz wpływ z pobraniówki ze zwrotem, dlatego nikt nie rozumie. Zwrot to zwrot: po odesłaniu, anulowaniu itp... Trudno ogarnąć jak piszesz takie rzeczy:

AnnaGAntyki_0-1749713173701.jpeg

tel609535305
#10 Popularyzator#

Klijejnt kupuje u mnie cytował np. Za 100zl przesyłka pobraniowa kosztuje 19.90zl, więc powinienem dostać 100zł a dostaje zwrot 119.90zl, i tego nie rozumie.  

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tel609535305 ale ty przy nadaniu paczki płacisz 19.90 i po zwrocie pobrania po odliczeniu wcześniejszej wysyłki zostaje Ci tylko 100

oznacz moderatorów

tel609535305
#10 Popularyzator

To dlaczego dostaje zwrot 119.90zl a nie 100zl, ?

oznacz moderatorów

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tel609535305 bo żeby wysłać to najpierw musisz zapłacić za usługę.

Jak wysyłasz paczki? Na własną rękę czy przez allegro WzA?

oznacz moderatorów

tel609535305
#10 Popularyzator

Wysyłam przez allegro DPD

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

No i Allegro koszt wysyłki dolicza Ci do rachunku. A potem dostajesz tę kasę razem z wpłatą za towar.

#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@tel609535305 sprawdź w rozliczeniu tylko siądź najpierw bo możesz doznać szoku

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

To za mało. Zaleca się najpierw solidne środki uspokajające. Te z gatunku "tylko na receptę". Osobą z wadami serca zaleca się unikanie przeglądania rozliczeń gdyż grozi to padnięciem trupem na miejscu, szok tak wielki iż nawet zawał nie zdąży wystąpić...

tel609535305
#10 Popularyzator

Dalej nie rozumiem dlaczego na konto wpływa mi kwota za sprzedaną część  i za wysyłkę skoro DPD ją pobiera 

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jakie DPD. DPD Ci nic nie pobiera. Pobiera ją Allegro. Dolicza Ci do rozliczeń- płacisz to razem z prowizją za sprzedaż. To Allegro rozlicza się z DPD. Dlatego kasę wypłacasz razem z kasą za towar i płacisz za wysyłkę Allegro razem z prowizją.

Allegro — Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

tel609535305
#10 Popularyzator

To dlaczego mi zwracają na konto za wysyłkę to co powinni pobrać ?

oznacz moderatorów

AnnaG-Antyki
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Bo to inne konto!!!. Widzisz to 2 różne zakładki....

Screenshot_253.png