anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient rozpoczął dyskusję - brak paragonu

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:128998158
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,
Sprzedałam prywatnie używany czytnik e-book. Kupujący żąda teraz mojego prywatnego dowodu zakupu (paragonu/faktury, na podstawie której ja go kiedyś kupiłam).

Nie obiecywałam tego dokumentu w ogłoszeniu i nie mam obowiązku go udostępniać zawiera on moje dane osobowe i nie był elementem transakcji. Sprzedaż miała charakter prywatny, a sprzęt został doręczony w pełni zgodny z opisem. 

oznacz moderatorów
61 ODPOWIEDZI 61
#9 Pomysłodawca

Nie wiem co jeszcze mam mu napisać nie wyczaruje faktury której nie mogę znaleźć. Czytnik był kupiony w grudniu ten dokument może być już dawno wyrzucony nie pamiętam tego 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jeżeli czytnik był kupiony w grudniu to można oczekiwać że jest jeszcze na jakiejś gwarancji. Kupujący ma prawo o tym wiedzieć, może to być ważne.

Oczywiście że dokumentu nie wyczarujesz ale możesz przeprosić za nieporozumienie i zaproponować zwrot czytnika i zwrot pieniędzy.

oznacz moderatorów
toMCioPP
#12 Orędownik

I guzik z tego. Skoro w aukcji tego nie napisała, domniema się, że żadnej gwarancji nie posiada, a jego pobożne życzenia mogą zostać pozytywnie rozpatrzone lub nie przez sprzedawcę jedynie w zależności od jego dobrej woli.
Sam mam na handel spłaconego Samsunga S23 z jeszcze prawie roczną gwarancją, ale sprzedaję jako bez, bo nie będę trzaskał swoimi danymi wrażliwymi na fakturze od operatora, przed obcymi mi ludźmi. Ile mi ta gwarancja podniesie ceny? Ze 200 zł? A kłopotów mogę mieć nieco więcej. Więc daruję to sobie i rozumiem każdego sprzedawcę, który postępuje podobnie.
A bo kupujący chce. A ja też chcę. Ferrari Testarossę, ale póki co mnie nie stać i cieszę się tym, co mam. 

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Na szybko padła odpowiedź tak w przekonaniu że ten dokument mam . Co wyjaśniłam w wiadomościach i powoływałam się że nie mam obowiązku udostępniać faktury na której są moje dane osobowe a nie że nie chce przekazać faktury 

oznacz moderatorów
EElektryka_com
#12 Orędownik

Jeśli sprzedałaś wystawiając fakturę na firmę to możesz się zasłonić tajemnicą handlową.

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Nie chodzi o wystawienie faktury tylko o mój prywatny dokument wystawiony mi podczas zakupu czytnika 

oznacz moderatorów
EElektryka_com
#12 Orędownik

to przecież wiem, jeśli sprzedałaś wystawiając fakturę sprzedaży na swoją firmę to zasłaniasz się tajemnicą handlową. Równie dobrze mógłby żądać faktury zakupu od Mediaexpert jakby kupił tam czytnik:)))

oznacz moderatorów
toMCioPP
#12 Orędownik

Raz piszesz, że w dokumencie są dane wrażliwe i z uwagi na nie, nie dasz go kupującemu. Za chwilę, że w ogóle go nie masz. 
Na sam początek ustal sobie jedną narrację i się jej trzymaj co by się nie działo.
Natomiast jeśli w aukcji ani słowem nie było wspomniane o dowodzie zakupu, a teraz on sobie tego życzy, to każ mu bujać torbę.

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

W aukcji nie ma słowa o dokumentach zakupu 

oznacz moderatorów
toMCioPP
#12 Orędownik

Więc niech goni kozę do pacanowa, a ty się zajmij swoimi sprawami i nie trać prądu na głupoty. 

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

1000044969.png

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

On cały czas wypisuje a ja muszę chyba odpisywać bo mi blokadę założą czy karę dadzą jakąś 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:128998158 tak , musisz odpowiedzieć na każdy wpis klienta 

oznacz moderatorów
toMCioPP
#12 Orędownik

Bo pewnie jakiś emeryt albo inny co ma dużo czasu. Napisz swoimi słowami za jakiś czas coś w podobie: Po dokładnych poszukiwaniach nie znalazłam dowodu zakupu i pomimo szczerych chęci nie dam rady panu pomóc, a ponadto proszę zauważyć, że dowód zakupu nie stanowił zestawu sprzedaży. Pozdrawiam.
I tyle. W takiej sytuacji nie powinno być żadnych reperkusji ze strony allegro. Jeśli mają jakąś przyzwoitość i honor, powinni uhonorować twoją odpowiedź i zamknąć wątek.

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Ok

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Niechcący wysłałam screen rozmowy ze społeczności allegro zamiast z treścią informacji o aukcji czytnika czy można to jakoś usunąć 

oznacz moderatorów
misiaczekmr
#11 Animator

Olej go, jeśli nie był on elementem oferty - nie ma potrzeby wsyłać czegokolwiek.

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Tylko on chce to zgłosić do allegro protect 

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

1000044975.png

 pan nie odpuszcza a ja nie wiem jak mu wytłumaczyć że nie mam dokumentu z zakupu czytnika z grudnia 2024 roku . Pisałam wielokrotnie już że prawdopodobnie się zagubił 

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

1000044976.png

oznacz moderatorów