Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dzień dobry,
Sprzedałam prywatnie używany czytnik e-book. Kupujący żąda teraz mojego prywatnego dowodu zakupu (paragonu/faktury, na podstawie której ja go kiedyś kupiłam).
Nie obiecywałam tego dokumentu w ogłoszeniu i nie mam obowiązku go udostępniać zawiera on moje dane osobowe i nie był elementem transakcji. Sprzedaż miała charakter prywatny, a sprzęt został doręczony w pełni zgodny z opisem.
@Client:128998158 Jeśli produkt jest legalny nic Ci nie grozi
Tak legalny mój prywatny. Na szybko padła odpowiedź że mam dowód zakupu czytnika, ale nie znalazł się . Mimo wyjaśnień kupujący wszczął rebelię zgłosił sprawę do allegro protect
Tak legalny mój prywatny. Na szybko padła odpowiedź że mam dowód zakupu czytnika, ale nie znalazł się . Mimo wyjaśnień kupujący wszczął rebelię zgłosił sprawę do allegro protect. Czy mogą mi coś zrobić konto zawiesić?
@Client:128998158 na razie odpowiadaj grzecznie na każdy wpis klienta w dyskusji , podaj numer transakcji , Moderatorzy zerkną
@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_
Cześć @Client:128998158, z tego co widzę kupujący nie złożył jeszcze wniosku o Allegro Protect, jedynie rozpoczął dyskusję, jednakże nie wypowiedziałaś się w niej w terminie co nie jest zgodne z regulaminem. Zrób to proszę.
Wypowiedziałam się w terminie odpowiedź padła po 19 więc
@Client:128998158 @Pamiętaj że musisz odpowiedzieć na każdą wiadomość w dyskusji. Twój wpis musi być zawsze ostatni.
@Client:128998158 Zdecyduj się czy masz ten dowód i nie chcesz wydać, czy go po prostu nie masz. Na razie piszesz że nie chcesz ujawnić swoich danych co jest trochę niezrozumiałe, przecież każdy kupujący dostaje dane sprzedającego od Allegro. Ukrywanie paragonu na którym nie ma żadnych danych osobowych jest trochę dziwne i nielogiczne.
Rozumiemy, paragon mógł wyblaknąć ale jesli się obiecało to nawet taki nieczytelny paragon powinno się ujawnić. Nie musisz wysyłać pocztą wystarczy skan lub fotka i wysyłka pocztą mail.
A jeśli naprawdę nie możesz znaleźć tego dokumentu to zwyczajnie przyznaj się, i zażądaj zwrotu czytnika. Kupujący prawdopodobnie wykorzystuje pretekst aby uzyskać rekompensatę od Protect i jednocześnie zatrzymać sobie czytnik. Ty zostaniesz bez czytnika i Allegro zmusi cię do zapłącenia kosztu rekompensaty.
Takie są teraz atrakcje sprzedaży na Allegro.
@br. ten dokument nie jest przedmiotem transakcji jak twierdzi autorka wątku . @Client:128998158 Wystaw kupującemu rachunek na zasadach ogólnych i po bólu . Szkoda ,że nie wypowiedziałaś się w dyskusji w obowiązującym terminie , zrób to teraz , może uratujesz sytuację .
Jeżeli była jakkolwiek wzmianka w ofercie, lub w korespondencji o istnieniu dowodu zakupu to należał do transakcji.
Autorka różne niespójne rzeczy twierdzi
Nie ma w ofercie zmiany o moim osobistym dowodzie zakupu czytnika.
Wyjaśniłam że na szybko napisałam że mam taki dokument z zakupu bo myślałam że jest w pudełku, ale podczas pakowania okazało się że go nigdzie nie ma
On chce mój prywatny dokument mojego zakupu czytnika
Nie jest ten dokument taki bardzo prywatny skoro dotyczy czytnika oferowanego do sprzedaży, Niestety ale sprzedający oferując przedmioty do sprzedaży upublicznia w pewnym momencie swoje dane osobowe i nie bardzo jest to logiczny argument że sprzedający nie może ujawnić swoich danych osobowych.
Kupujacy ma prawo wiedzieć od kogo kupuje, komu płaci.
Na szybko padła odpowiedź tak w przekonaniu że ten dokument mam . Co wyjaśniłam w wiadomościach . Mój dokument mojego zakupu został zagubiony i nie dam rady go przesłać
Nie mam już tego dowodu zakupu nie wiem gdzie jest i pisałam o tym wielokrotnie
@Client:128998158 napisz to w dyskusji
Napisz że ze względu na rodo i dane osobowe wrażliwe na dokumencie zakupu nie zostanie on przekazany oraz z treści oferty wynika że nie był on przedmiotem oferty więc odrzucasz roszczenie kupującego dotyczące jego wydania. Zgodnie z zapisami kc odpowiadasz z tytułu rękojmi 2 lata za sprzedany towar więc dowód zakupu do złożenia reklamacji u sprzedawcy jest zbędny. @Client:128998158