anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Klient rozpoczął dyskusję - brak paragonu

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:128998158
#9 Pomysłodawca

Dzień dobry,
Sprzedałam prywatnie używany czytnik e-book. Kupujący żąda teraz mojego prywatnego dowodu zakupu (paragonu/faktury, na podstawie której ja go kiedyś kupiłam).

Nie obiecywałam tego dokumentu w ogłoszeniu i nie mam obowiązku go udostępniać zawiera on moje dane osobowe i nie był elementem transakcji. Sprzedaż miała charakter prywatny, a sprzęt został doręczony w pełni zgodny z opisem. 

oznacz moderatorów
61 ODPOWIEDZI 61
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:128998158 Jeśli produkt jest legalny nic Ci nie grozi 

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Tak legalny mój prywatny. Na szybko padła odpowiedź że mam dowód zakupu czytnika, ale nie znalazł się . Mimo wyjaśnień kupujący wszczął rebelię zgłosił sprawę do allegro protect 

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Tak legalny mój prywatny. Na szybko padła odpowiedź że mam dowód zakupu czytnika, ale nie znalazł się . Mimo wyjaśnień kupujący wszczął rebelię zgłosił sprawę do allegro protect. Czy mogą mi coś zrobić konto zawiesić?

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:128998158 na razie odpowiadaj grzecznie na każdy wpis klienta w dyskusji ,  podaj numer transakcji , Moderatorzy zerkną 

@Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

1000044961.png

oznacz moderatorów
matt_rose
Moderator Allegro Gadane
Moderator Allegro Gadane

Cześć @Client:128998158, z tego co widzę kupujący nie złożył jeszcze wniosku o Allegro Protect, jedynie rozpoczął dyskusję, jednakże nie wypowiedziałaś się w niej w terminie co nie jest zgodne z regulaminem. Zrób to proszę.

Mateusz
   Moderator
oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Wypowiedziałam się w terminie odpowiedź padła po 19 więc 

oznacz moderatorów
komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:128998158 @Pamiętaj że musisz odpowiedzieć na każdą wiadomość w dyskusji. Twój wpis musi być zawsze ostatni. 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:128998158   Zdecyduj się czy masz ten dowód i nie chcesz wydać, czy go po prostu nie masz. Na razie piszesz że nie chcesz ujawnić swoich danych co jest trochę  niezrozumiałe,  przecież  każdy kupujący dostaje dane  sprzedającego od Allegro. Ukrywanie paragonu na którym nie ma żadnych danych osobowych jest trochę dziwne i nielogiczne.

Rozumiemy, paragon mógł wyblaknąć ale jesli się obiecało to nawet taki nieczytelny paragon powinno się ujawnić. Nie musisz wysyłać pocztą wystarczy skan lub fotka i wysyłka pocztą mail.

A jeśli naprawdę nie możesz znaleźć  tego dokumentu to zwyczajnie przyznaj się, i zażądaj zwrotu czytnika. Kupujący prawdopodobnie wykorzystuje pretekst aby uzyskać rekompensatę od Protect i jednocześnie zatrzymać sobie czytnik.  Ty zostaniesz bez czytnika i  Allegro  zmusi cię do zapłącenia kosztu rekompensaty.

Takie są teraz atrakcje sprzedaży na Allegro.

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@br. ten dokument nie jest przedmiotem transakcji jak twierdzi autorka wątku . @Client:128998158  Wystaw kupującemu rachunek na zasadach ogólnych i po bólu . Szkoda ,że nie wypowiedziałaś się w dyskusji w obowiązującym terminie , zrób to teraz , może uratujesz sytuację .

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jeżeli była jakkolwiek wzmianka w ofercie, lub w korespondencji  o  istnieniu  dowodu zakupu to należał do transakcji.

Autorka różne niespójne rzeczy twierdzi

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Nie ma w ofercie zmiany o moim osobistym dowodzie zakupu czytnika. 

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Wyjaśniłam że na szybko napisałam że mam taki dokument z zakupu bo myślałam że jest w pudełku, ale podczas pakowania okazało się że go nigdzie nie ma 

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

On chce mój prywatny dokument mojego zakupu czytnika 

oznacz moderatorów
br.
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie jest ten dokument taki bardzo prywatny skoro dotyczy czytnika  oferowanego do sprzedaży,    Niestety ale sprzedający  oferując przedmioty do sprzedaży upublicznia w pewnym momencie swoje dane osobowe i nie bardzo jest to logiczny argument że sprzedający nie może ujawnić swoich danych osobowych.

Kupujacy ma prawo wiedzieć od kogo kupuje, komu płaci.

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Na szybko padła odpowiedź tak w przekonaniu że ten dokument mam . Co wyjaśniłam w wiadomościach . Mój dokument mojego zakupu został zagubiony i nie dam rady go przesłać 

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca

Nie mam już tego dowodu zakupu nie wiem gdzie jest i pisałam o tym wielokrotnie 

oznacz moderatorów
mdrogeria
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Client:128998158 napisz to w dyskusji

oznacz moderatorów
az1rael
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Napisz że ze względu na rodo i dane osobowe wrażliwe na dokumencie zakupu nie zostanie on przekazany oraz z treści oferty wynika że nie był on przedmiotem oferty więc odrzucasz roszczenie kupującego dotyczące jego wydania. Zgodnie z zapisami kc odpowiadasz z tytułu rękojmi 2 lata za sprzedany towar więc dowód zakupu do złożenia reklamacji u sprzedawcy jest zbędny. @Client:128998158 

oznacz moderatorów