Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
@Syrena_zT @julienail @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_ Transakcja nr 5ca02210-eebe-11ef-9b2b-a516cd99346c . Wiem dlaczego , ustawienie dostawy jest celowe więc nie chodzi mi o to dlaczego do transakcji system wyliczył 35 przesyłek tylko o to dlaczego transakcja odbywa się w ramach smart skoro regulamin mówi ...cyt
Regulamin smart ,,
b. wskazana przez Sprzedającego wartość jednorazowej dostawy dostępnej w ramach Oferty nie jest wyższa niż określono w tabeli https://na.allegro.pl/metody-dostawy-smart oraz przy założeniu, że przy zakupie przez Nabywcę wielu sztuk Towarów w ramach tej samej lub kilku >>>>>>Transakcji u tego samego Sprzedającego wartość dostawy, niezależnie od metody, nie przekracza 100 zł.<<<<<<
Oni już sami nie rozumieją co robią. Zamiast upraszczać tylko utrudniają. Złapali się w własną pułapkę 😉
@mdrogeria rób screena tego co widzisz z całą stroną, ja też im coś wytknąłem że mieli błąd i się stosują do tego co im wygodne, potem konsultant mi twierdził że takiego czegoś niby nie było 🙂 i się rąbnąłem na tym że screena nie zrobiłem z widoczną datą.
@sklep_solpio podałem numer transakcji . Nie mam pretensji bo i tak wyślę w 2 paczkach ,ale wskazuję na nieregulaminowe zachowanie systemu , nas sprzedawców za uchybienia banują , a tu jak widać nie stosują się do regulaminu , który sami stworzyli .
@mdrogeria bardziej mi chodzi o zapis z regulaminu 😉
@mdrogeria akurat to wiem, dlatego wtedy jak próbowałem to załatwić na allegro, to skumaj fazę, że przez 4 dni nikt mi nie mógł pomóc odnośnie tej sprawy każdy jeszcze nawet się odnosił do tego punktu w regulaminie i mnie przez 4 dni inne osoby obsługiwały (domyślam się, że to był czas na usunięcie tych pozycji) i nagle dziwnym trafem znalazł się jakiś konsultant, który zaczął więcej mówić niż wklejanie regułek (nagle regulamin/cennik zniknął) dlatego ostrzegam jak coś widzicie w regulaminie niezgodnego lub coś z czym się nie zgadacie walcie screeny z widoczną datą: )
@mdrogeria obecnie, w ramach testu, znieśliśmy limit 100 zł kosztów dostawy w ramach jednego zamówienia Allegro Smart!.
Ponieważ to test informacja na ten temat nie została zmieniona w regulaminie ani w artykułach na temat Smart!
@la_nika a gdzie był komunikat, że będziecie coś takiego testować ?
@la_nika sugerujesz, że serwis celowo złamał zapisy swojego regulaminu?
@RED @sklep_solpio nie wysyłaliśmy komunikacji w tej sprawie.
Tak jak napisałam, jest to test, więc niczego nie sugeruję RED, tylko od razu informuje, dlaczego w artykule oraz regulaminie ta informacja nie jest uwzględniona.
@la_nika rozumiem, że za te 35 przesyłek sprzedawca zapłaci tylko 100zł resztę pokrywa allegro?
@la_nika O wszelkich testach tez powinniście informować by nie siać niepotrzebnej paniki .Gdyby nie to forum i zaangażowanie użytkowników w poruszane problemu to było by tu "średniowiecze". Zamiast utrudniać zacznijmy sobie pomagać.
@mwmonety dzięki za Twoją sugestię i obserwację, oczywiście przekażę to osobom, które zajmują się tym tematem.
@sl-aw-ek co masz na myśli? W jaki sposób Twoim zdaniem to działa, że sprzedający miałby płacić 100 zł za przesyłki, których w przypadku opisanym przez mdrogerię (a do niego się odnosisz) nie nada?
Opłaty za przesyłki Allegro Smart! pobieramy w zależności od tego, jaka będzie wartość zamówienia od kupującego, nie w zależności od ilości przesyłek, czy ceny dostawy.
@la_nika przy nadaniu 35 przesyłek tylko za pierwszą przesyłkę pobieracie opłatę w zależności od wartości transakcji, każda kolejna przesyłka jest płatna "normalnie". Dlatego pytam co w sytuacji gdyby mdrogeria nadał zgodnie z ustawieniami cennika dostawy 35 przesyłek.
@la_nika ale sl-aw-ek ma rację ,oszacuj mniej więcej wartość prowizji waz z dopłatami do smarta biorąc pod uwagę nadanie 35 przesyłek czyli zgodnie tym co wyliczył system ,naliczone przez Was opłaty przekroczyłyby wartość transakcji , nie informując nas o zmianach / testach / działacie ewidentnie na naszą szkodę .Jakbym był złośliwy nadałbym 35 przesyłek i wystąpiłbym do Was z roszczeniem , zgodnie z regulaminem ta transakcja nie powinna być realizowana w ramach smart .
@la_nika przecież @mdrogeria za każdą paczkę czyli 34 x 5,09 zł zapłaci 😄
@mdrogeria @sl-aw-ek dopytuję co by się stało w tej hipotetycznej sytuacji i dam znać, gdy otrzymam odpowiedź.
@mdrogeria ustawienie dostawy jest celowe więc nie chodzi mi o to dlaczego do transakcji system wyliczył 35
Masz odpowiedź 😄 wielu ustawiło tak cennik żeby Allegro Delivery czy problematyczne dostawy odpadły w części wysyłek a tu zonk allegro też kombinuje D
@kostas11 Pewnie Wiesz , że jest jeszcze wiele innych sposobów na zminimalizowanie liczby zamówień w ramach Delivery, ale to nie temat na dyskusję tutaj . Transakcja ,o której piszę w wątku nie jest w ramach Delivery więc mniemam ,że to raczej nie o to chodzi .