anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czemu allegro łamie ciągle regulamin

MAMY ROZWIĄZANIE!
Client:115757546
#9 Pomysłodawca#

Allegro to jedno wielkie oszustwo, ja jako sprzedający, zostałem pokrzywdzony ze strony allegro, nałożyli mi blokadę tłumacząc że złamałem regulamin, pomimo że nigdy nie było sytuacji w jakiej złamałem regulamin, przez to że zdarzyło mi się że kupujący otworzył dyskusję, co okazało się że kupujący jest oszustem, to od razu dostałem blokadę, pomimo że sprzedałem nie jedną rzecz, kontakt z allegro to jakaś tragedia, wysyłając im wyjaśnienia, to olewają mnie, tak samo odwołanie wysłałem w sprawie blokady konta, to także olali, jednym słowem, allegro nie działa w trosce o sprzedającego, a jedynie w trosce o kupującego, mogą otwierać dyskusję i ubiegać się o pieniądze od allegro, żeby mieć pieniądze i przedmiot dla siebie, olewa sprzedającego, pomimo kontaktu przez formularz kontaktowy i nie odpisują nawet, jeśli wyśle się wyjaśnienia i odwołanie od blokady konta, przestrzegam sprzedających, żeby uważali co odpisują allegro w sprawie blokady, a tak samo dokumentowali to co wysyłają. Najlepsze jest to że dyskusja została ostatecznie rozwiązana, co allegro samo się kompromituje w takich sprawach. Allegro samo łamie regulamin, a zwala wszystko na sprzedającego.

@N_Nitka28@RaBarbar_ka@MiMary@w_kiwi@la_nika@ayo80@nat_not@_HolaOla_ 

oznacz moderatorów
25 ODPOWIEDZI 25
msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@Client:115757546 ile dyskusji otworzyli Tobie kupujący z Twoich ogłoszeń w ciągu ostatniego miesiąca?

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
serwis-texas
#21 Demiurg#

Ohoooo, Maciek na pewniaka wjechał 🙂

oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

W tym miesiącu miałem cztery dyskusje, gdzie jedna nie powinna nawet zostać otwarta, bo kupujący odebrał paczkę, zgłosił do InPost reklamację i na tym się skończyła ta dyskusja, jedną dotyczyła tego, że przedmiot czegoś nie posiadał, a i tak powodem otwarcia dyskusji przez kupującego było że nie było przedmiotu w przesyłce. Te dwie dyskusje też powodem otwarcia były że nie było przedmiotu w przesyłce, pomimo że wysłałem przedmioty i nawet złożyłem w tym kierunku wyjaśnienia, dlatego dyskusję zostały oznaczone jako rozwiązane. @msniezek 

oznacz moderatorów
msniezek
Administrator
Administrator
Ekipa Gadane

@Client:115757546 we wrześniu rzeczywiście były tylko 4. Natomiast od 20 sierpnia (czyli w ciągu ostatnich 30 dni) miałeś ich łącznie 18 - w tym 2 od tej samej osoby. To oczywiście o niczym nie przesądza, natomiast skoro twierdzisz, cytuję: "zdarzyło mi się że kupujący otworzył dyskusję, co okazało się że kupujący jest oszustem, to od razu dostałem blokadę", obowiązany jestem wskazać, że zdarzyło Ci się to - w ciągu ostatnich 30 dni - 18-krotnie.

Nie zamierzam rozmawiać o konkretnych przyczynach blokady Twojego konta, na to jest miejsce w korespondencji z Allegro (na każdą swoją wiadomość otrzymałeś lub otrzymasz odpowiedź), Twoja rada dla sprzedających o dokumentowaniu tego, co wysyłają do klientów, jest jak najbardziej zasadna. Jeżeli ja mogę coś Ci poradzić: używaj rozważniej słów "oszust" i "oszustwo", szczególnie publicznie.

Maciej Śnieżek
   Menedżer Społeczności

Dołącz do naszych licytacji charytatywnych dla powodzian.
   Razem możemy więcej!
oznacz moderatorów
#9 Pomysłodawca#

Przypomniało mi się że dwa razy ten sam kupujący otworzył dyskusję, bo kupił ode mnie dwa przedmioty osobno na dwa ogłoszenia, umówione miałem z nim że wyślę w jednej paczce przedmioty i tak zrobiłem, ale po drodze InPost zgubił paczkę, otworzył dwie dyskusje o przedmioty i było napisane że paczka została zgubiona, ale się odnalazła i wtedy zostały oznaczone rozwiązane, co kupujący o tym wiedział że w drodze do niego był problem jakiś z dostarczeniem, więc niektóre dyskusje, chyba widać że zostały otwarte bez przyczyny, bo kupujący byli na bieżąco powiadamiani przeze mnie o problemach, bardzo często telefonicznie powiadamiałem kupujących. @msniezek 

oznacz moderatorów
vonNogay
#17 Koryfeusz#

@Client:115757546 ile przedmiotów miesięcznie sprzedajesz na allegro lokalnie, że przez miesiąc masz 18 dyskusji?

oznacz moderatorów