anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czemu obciążono mnie kwotą od sprzedaży silnika skoro klient nie zapłacił i zrezygnował z zakupu

wandah_2007
#8 Zapaleniec

Chciałam sprzedać Silnik zaburtowy czterosuwowy Johnson 4 KM super wydajny, ekologiczny: cena 2500zł odbiór własny ,odbiór własny i płatność przy odbiorze. Zakupił go Klient ;43359990, który  po kilkakrotnych monitach odpisał mi ,że rezygnuje z zakupu i zgłosi to do Allegro. Do dzisiaj nie została anulowana naliczona mi opłata od transakcji która nie nastąpiła.  Co zrobić żeby oferta sprzedaży silnika stała się z powrotem aktualna @Syrena_zT @N_Nitka28 @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @Sa_nova @la_nika @nat_not @_HolaOla_  

oznacz moderatorów
6 ODPOWIEDZI 6

kolekcjoner608
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

A skąd allegro ma pewność że transakcja nie doszła do skutku? Poproś klienta aby dał na piśmie swoją rezygnację z zakupu ,wtedy będziesz miał podkładkę by starać się o zwrot prowizji . 

oznacz moderatorów

wandah_2007
#8 Zapaleniec

Powiedział mi ,że to sam zgłosi ale tylko telefonicznie.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Jedyna opcja to dogadanie się z kupującym tak aby przesłał oświadczenie o odstąpieniu od umowy zakupu - najlepiej przez wiadomość na Allegro. 
Mając taką wiadomość musisz napisać przez formularz kontaktowy i poprosić o anulowanie opłaty transakcyjnej. 

Bez tego anulowanie opłaty transakcyjnej się nie uda niestety. 

oznacz moderatorów

Client:44052296
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@wandah_2007 a jaka opcje transportu i płatności wybrał kupujący. Może trzeba wstąpić ręcznie o zwrot prowizji i wystawić od nowa.

oznacz moderatorów

komis-bell
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

Nie wystawiaj ofert KUP TERAZ z odbiorem osobistym i płatnością przy odbiorze. 
Albo KUP TERAZ, płatność z góry i odbiór osobisty albo zwykłe ogłoszenie sprzedaży bez KUP TERAZ. 

Inaczej to prosta droga do problemów. 

oznacz moderatorów

wandah_2007
#8 Zapaleniec

Tak teraz wiem ,że źle zrobiłam. Dzięki za radę

oznacz moderatorów