Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
@MPilot85 to nie jest wiadomość od nas. Dobrze, że zachowałeś ostrożność, natomiast ponieważ kliknąłeś przesłany link zalecam dla bezpieczeństwa i własnego spokoju przeskanować urządzenie programem antywirusowym.
Witam. Wystawilem dzisiaj na sprzedaż sluchawki i dostałem wiadomość na moj telefon o tresci
,,Twoj produkt znalazl nabywce! Otrzymac platnosc i etykiete: (link),,
I jak wchodzę na ta strone to musze zalogować się na swoje konto bankowe. Na stronie allegro nie dostałem żadnego powiadomienia ze produkt się sprzedal vo o tym myślicie?
@Client:101616115 wałek, wyłudzenie danych do konta bankowego 😞 skasuj z ogłoszenia telefon to nie będą przychodziły takie wiadomości 🙂
Kolejna poniżej
@lutynat dziękuję za Twoje zgłoszenia! Oba konta są już zablokowane.
Witam.Dziś otrzymałem z platformy allegro smsa z linkiem w który nie wchodziłem z powodu niepewności.W załaczniku dolanczam screen.
I słusznie bo to będzie próba oszustwa, niczego nie widzimy.
Obrazka nie widzimy ale i bez tego czuć próbę wyłudzenia . W nic nie klikaj ,allegro nie wysyła sms-ów.
nie moge wyslac screena z galerii caly czas laduje pokazuje
A komu chcesz wysłać?
@KGcherryy dobrze, że zachowałeś ostrożność, nie jest to wiadmość od nas.
Witam otrzymałem po wystawieniu aukcji na allegro takiego SMS od Allegro
Produkt sprzedany! Odbierz swoj zysk, przechodzac do nastepujacego linku: https://ph37.pw/5FCL9m
@TERMINATOR_T-800 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Nie jest to wiadomość od nas i dobrze, że zachowałeś ostrożność.
Dzień dobry, otrzymałam taką wiadomość:
Kliknij, aby potwierdzic zamowienie: [edit]
Niestety kliknęłam linka w telefonie, na szczęście nie zalogowałam się do banku, choć tam mnie przekierowalo
Czy dane z telefonu/zapamiętanych haseł/nr mogą zostać jakos wyłudzone/przechwycone..?
@monikaaaRZ Jeśli nie zalogowałaś się na wskazanej stronie to wszystko powinno być w porządku, jednak nie posiadam tak szczegółowych informacji o narzędziach, jakie są wykorzystywane w celu kradzieży danych. W razie czego zmieniłabym jednak hasła do bankowości. Usunęłam również wskazany przez Ciebie link, aby nikt inny z niego nie "korzystał".
witam
dostaję fałszywe sms-y podpisane jako Allegro a to o zakupie ,a to o potwierdzenie zamówienia... klikajac w link , a oficjalnych emaili z Allegro na mój email nie ma ani zaznaczenia na aukcji , że wystawiony produkt jest sprzedany - czyli są to sms-y oszustów - Czy informatycy Allegro mogą sprawdzić takie sms-y? Piszę też ku przestrodze zarówno sprzedających jak i kupujących
Praga tego od wielu miesięcy, tylko sami możemy się ochronić.
@LEW433 Praga to stolica Czech .
@mikado60 to nie są SMSy od allegro tylko maskowanie - podszywanie ( spoofing ) usuń z ogłoszeń telefon to nie będą przychodzić, a jak kupujący prosi o maila to go nie podawaj 😄