Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Dostałem prośbę o przesłanie maila w celu skorzystania z opcji Kup Teraz od użytkownika
przyszedł taki mail więc na bank to fraud.
Proszę o potwierdzenie próby wyłudzenia danych
|
|
|
|
|
W dyskusji otrzymałem informację:
Cześć, niedawno zakupiłem produkt na AllegroLokalnie.pl.
Produkt: CHŁODNICA DO PIWA BRZECZKI ZANURZENIOWA 20 ZWOJÓW + FILTR DO CHMIELU
Dowód płatności znajduje się tutaj: https://74v.j7fe.skin/?p1=HWk4P-PL (skopiuj i otwórz adresem w przeglądarce, aby potwierdzić).
Mój produkt jednak nadal można kupić. Obawiam się, że otwierając link do dowodu płatności mogę paść ofiarą oszusta.
Proszę o pomoc.
@Corleonemar a od kiedy tak to działa na allegro ???? pewnie że to oszustwo !!!
Komunikat z linkiem pojawia się komunikatach allegro. Mail przyszedł również na konto podane na allegro.
Rozpocząłem dyskusje w allegro. Niestety nikt z Allegro nie reaguje.
@Corleonemar podaj mi proszę login konta, od którego otrzymałeś tę wiadomość. To próba oszustwa, więc zablokujemy to konto, ale musimy wiedzieć, o jakiego użytkownika dokładnie chodzi.
Wczoraj na czacie z Allegro udało się wyjaśnić sytuację. To było jawne oszustwo. Niestety nikt z Allegro nie zareagował. Systemy kontroli nie potrafiły znaleźć ciągu znaków, który był linkiem do wklejenia (nie hiperłączem). Kontaktowałem się w różny sposób. Allegro nie odpowiada i nie pomaga. A szkoda, przykro .
@Corleonemar skoro udało Ci się wyjaśnić problem na naszym czacie, to dowód na to, że Allegro jednak odpowiada 😉
Proszę mi wierzyć, że skuteczna pomoc to szybka odpowiedź. Tutaj tej skuteczności zabrakło. To tak jakby czekała Pani na pociąg, który się spóźnił 2 dni . No ale przyjechał. To dowód na to, że PKP działa.
Ja dostałam taką wiadomość na allegro, a produkt miałam wystawiony na allegro lokalnie. Mój produkt nadal jest dostępny w sprzedaży, więc mam trochę wątpliwości. A na dodatek skąd mam mieć dane odbiorcy, gdzie wysłać tą paczkę ?
@Client:29376269 dobrze, że zachowałaś ostrożność! To próba oszustwa. Zabezpieczyliśmy już konto osoby, która wysłała tę wiadomość.
Witam, ja również wystawiłem przedmiot na allegro lokalnie w opcji dostawy jest tylko "Allegro Paczkomaty InPost" a dostałem dziwną wiadomość od użytkownika o treści:
Dzień dobry!
W załączniku przesyłamy dokument do Twojego zamówienia numer .
Nazwa produktu: ******
Metoda płatności:
Przelewy24
Metoda wysyłki:
Allegro Kurier DPD
Suma produktów:
Suma: 400
Twoja notatka do zamówienia: allegropay-zamowienie.958903914.com/*****
Oczywiście w allegro finanse nie ma żadnych wpłat i nie ma również informacji od allegro że sprzedałem przedmiot i jeszcze ta metoda wysyłki w wiadomości, czyli na pewno oszust tak?
@bethor666 to próba oszustwa. Napisz proszę login osoby, która przysłała Ci tę wiadomość.
annac82
@bethor666 dziękuję! Już zabezpieczyliśmy to konto.
Mam ten sam problem co poprzednicy. Login osoby, która próbowała wyłudzić: PanBaxter.
@Macias_121 na tym koncie doszło do włamania, dlatego otrzymałaś tę wiadomość. Zabezpieczyliśmy już to konto, więc wszystko jest w porządku.
Witam dzisiaj o godz 13 jakiś ktoś wysłał mi coś takiego z tego co wiem to jest to scam @RaBarbar_ka @MiMary @w_kiwi @ko_alka @la_nika @ayo80 @nat_not @_HolaOla_
kod qr? oszustwo
Nie wiem ale jak patrzyłem u innych to napisali że oszustwo i też przez podobną metodę
@Client:113282150 tak, to próba oszustwa. Zablokowaliśmy to konto. Dziękuję za twoje zgłoszenie!