Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Witam, jak w temacie. Treść jego wiadomości: "Witam 🙂 Już płacę za ofertę, tylko na końcu transakcji muszę wpisać e-mail sprzedawcy. Proszę o przesłanie."
Client:102974817
Czy możecie Państwo zgłaszać ich na policję? Przecież to jest PLAGA. Samo zablokowanie konta jak widać nic nie daje. @ko_alka @mr_oma @la_nika @nat_not @_HolaOla_
@deszcz33, zablokowaliśmy to konto. Gdybyś otrzymywała więcej podejrzanych wiadomości, zachęcam Cię do podsyłania ich na phishing@allegro.pl. Dzięki za Twoją czujność.
wystawilem przedmiot.. po chwili jest juz ktos chetny i za chwile na stepny i tak az do 4 razy sztuka i w kazdym ktos prosi o adres email.
ostatnim razem wyslalem email. i dostalem informacje zwrotna ze dostane email i ze moze trafic do spamu.. i tam bedzie link... zapalila mi sie lampka ostrzegawcza bo w zamuwieniach od klienta nie ma zadnego zamówienia
a tu ze mam potwierdzic tozsamosc z bankiem ale strona logowania nie jest strona z banku
https://allegro-kfl.id-info3.me/?ALLEGRO_sukienka_dzianinowa5994&from_mail=1
Zapewne oszustwo, uważaj.
@GregorBF4 Nie odpowiadaj na te wiadomości, nie podawaj maila. Kupujący go nie potrzebuje aby kupić i zapłacić. To próby wyłudzenia pieniędzy lub towaru bez wpłaty.
Wystawiłam dzisiaj po raz pierwszy coś na allegro lokalnie i ktoś wcisnął mi kit, że muszę mu podać adres email, by mógł sfinalizować transakcję, a potem dostałam podejrzanego maila z adresu allegro@orders-info1.com.
Oczywiście w nic nie kliknęłam, bo domyśliłam się, że ktoś mnie próbuje oszukać.
Prosiłabym o blokadę tego użytkownika.
@teela_PL dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
@Selection90 Zablokowaliśmy już to konto.
Witam,
Dostałem dziś dwie podejrzane wiadomości na czacie na Allegro lokalnie o treści jak niżej. Proszę o sprawdzenie klienta i o informację zwrotną.
@fabikrk, dzięki za zgłoszenie - zablokowaliśmy to konto. 🙂
U mnie. Niestety również
Witam. Też dzisiaj dostałam wiadomość z prośbą o e-mail. Użytkownik ackasss
Kolejna osoba
Client:103502786
Bezpieczeństwo na lokalnie
Witam, podoba mi się wasz produkt ale mam problem przy zamawianiu przedmiotu klikam kup i prosi o podanie adresu mail sprzedawcy, wpisałem już swoje dane, proszę wpisać swój adres mail. Z poważaniem.
Nie jest potrzebny i to prawdopodobnie próba oszustwa.
Kupujący nie potrzebuje twego adresu meilowego do uczciwych zamiarów tylko po to by móc coś od ciebie wyłudzić ,zignoruj to i zgłoś go do allegro niech go sprawdzą i zablokują.
@Annaciom Dziękuję za tę informację, zablokowaliśmy już to konto.
Dostałam taką wiadomość ( witam panie / pani. kiedy zapłacę za twój przedmiot, ale pod koniec płatności usługa poprosi mnie o adres e-mail sprzedającego. Czy możesz napisać mi adres e-mail?) Co powinnam odpisać?
@a030469 Nie podawaj maila, to próba wyłudzenia towaru bez wpłaty lub próba wyłudzenia danych do konta w banku. Stracisz pieniądze.