Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
To samo dziś dostałem
@NortiaWhite @SyoSzymon @Weil_Deshalb dziękuje za Wasze zgłoszenia! Zablokowaliśmy to konto.
Blokujemy 🤣
ja również otrzymałem próbę oszustwa z tego konta
@cezary_kow Dziękujemy za zgłoszenie. Wskazane konto jest już zablokowane.
Roi się od tych naciągaczy ostatnio ,dobrze że jesteś czujny i nie dałeś się złowić.
Witam. Wystawiłam przedmiot na Allegro Lokalnie. Po chwili na czasie napisala do mnie osoba (oczywiście z konta niezarejestrowanego) ze potrzebny jest adres emial sprzedajacego. Po podaniu adresu email dostalam wiadomosc (a wlasciwie dwie wiadomosci) z adresu bodajze allegro@myorder1.pl zeby kliknac w jakis link w celu potwierdzenia zamówienia. I na czasie informacja ze udalo sie zamowic, prosze wejsc na maila i potwierdzic zamowienie. Czy to byla proba oszustwa? (W link oczywiscie nie kliknelam).
Nic nie klikaj to próba wyłudzenia twoich danych lub oskubania cię z kasy.Zgłoś do allegro .
@annachudy2 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Bardzo dobrze, że zachowałaś czujność. Zablokowaliśmy to konto.
Zapiescilam ogłoszenie na allegro lokalnie i ktoś chce kupić zapłacić kartą ale potrzebny był mój e-mail. Przyszedł mi email że muszę zweryfikować swoje konto czyli zalogować się do swojego banku. Trochę się boje ze to jakieś oszustwo.
Oczywiście że dla kupującego niczego nie musisz weryfikować, może to być oszustwo, jeżeli płaci przez Allegro to niech zapłaci a ty weryfikujesz konto do wypłat z Allegro:https://allegro.pl/pomoc/dla-sprzedajacych/konfiguracja-konta-do-wyplat/jak-wyplacic-pieniadze-z-all...
Do zapłaty przez kupującego nie jest potrzebny Twój adres -mail. Nie klikaj w żadne linki z wiadomości i nie loguj się do banku. A sprawę zgłoś do Allegro. Pomoże to innym użytkownikom serwisu.
jak mam to zgłosić?
Witam serdecznie.
Przestrzegam przed podawaniem adresu email i najlepiej natychmiastowe zignorowanie delikwenta. Ja niestety podałem i dostałem wiadomość podszywaną pod Allegro (adres allegro@myorder1.com ) której treść utrzymywała, że muszę zweryfikować swoją tożsamość przed otrzymaniem wpłaty od Allegro. Strona od razu budzi podejrzenia, jest zrobiona katastrofalnie źle, barwy Allegro są źle odwzorowane, czcionka bardzo nieprzyjemna, szablon źle zrobiony (Allegro nigdy nie wysyła tak źle zrobionych graficznie wiadomości), zbyt dużo kolorów, widać jakby robił to totalny amator, który chyba przebył 12h kurs "programowania" w HTMLu i CSS w Grudziądzu 😁 Oszust się nie postarał, ale nadal może ktoś się na to nabrać. Warto zwrócić uwagę, że pod przyciskiem ZAAKCEPTOWAĆ ZAMÓWIENIE przeglądarka pokazuje nam przekierowanie na stronę i-zf.com.
Jednym słowem - totalne oszustwo. Proszę moderację o bezwzględne banowanie takich delikwentów.
@Wojtas_per2000 bardzo dziękuję za Twoje zgłoszenie i ostrzeżenie dla innych! Zablokowaliśmy już to konto.
Witam ,
Ostatnio wystawiłem Ps5 na licytację, minęły 2 dni a osoba która wygrała nie wybrała formy dostawy i nie odpowiada na wiadomości ,w międzyczasie znalazłem nowego klienta , czy mogę ją sprzedać komuś innemu jeżeli tu nie mam żadnej odpowiedzi ?
@Client:36376187 Nie możesz. Kupujący na Lokalnie ma 5 dni na zapłatę. Jeśli tego nie zrobi, licytacja odnowi Ci się automatycznie po tym czasie. Jeżeli sprzedasz teraz towar komuś innemu, a pierwszy kupujący zapłaci, będziesz miał spory problem.
A co zrobić by licytacja się nie odnowiła?
Musisz poczekać te regulaminowe 5 dni ,poproś tego chętnego nabywcę o 3 dni cierpliwości i po tym okresie będziesz mógł mu sprzedać o ile ten pierwszy jej nie opłaci.