Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Podaj phishing@allegro.pl
@rzeczymaniak2 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Kupujący rozpoczynają zakup ale go nie kończą, tracę przez to czas w wyróżnieniu ogłoszenia bo ogłoszenia wraca po ponad tygodniu. Dodatkowo dostaje ciągle takie wiadomości jak ta w załączniku. Co robić?
Bo nie ma obowiązku zapłacenia, tak działa AL. Temat poruszany wiele razy.
@Darogsell Wystawiaj na zwykłym Allegro, tam jest znacznie mniej takich sytuacji. Kliknij "wystaw przedmiot", a potem zaznacz link "dotychczasowy formularz", pokazany na zdjęciu - po prawej na dole.
@Darogsell jeżeli chodzi o wiadomości, które otrzymujesz to są to próby wyłudzenia danych. Konto osoby ze zrzutu już zablokowaliśmy. W takich sytuacjach, zgłaszaj proszę loginu tych osób nam w tym wątku. Jeżeli konkretny kupujący kupuje i nie płaci to również podeślij nam taką informację, sprawdzimy to!
Dostałam na pocztę email - potwierdź płatność, ale jak mam potwierdzić, skoro nie widzę tej płatnośc
Bo to próba oszustwa.
@birch7 Niczego nie potwierdzaj, w nic nie klikaj, bo stracisz pieniądze z konta. To próba oszustwa.
@birch7 bardzi dobrze, że niczego nie potwierdzałaś. Sprawdziłam i konta osób, które do Ciebie pisały z prośbą o podanie e-maila już zablokowalismy. Dziękuję, że do nas napisałaś!
-tych dwóch klientow poprosiło mnie o email i on niestety został podany. teraz cos mnie tknęło, że to moze oszustwo. Prosze o blokade tych klientow w trybie pilnym!
@tomiwrr Dzięki za czujność, oba te konta są już zablokowane w naszym systemie.
Witam mam problem. Powiedziałam w ogłoszeniu że odbiór osobisty a mi przyszedł meil że jedna pani już kupiła karta taka i taka. Ja się na takie coś nie zgadzałam odbiór osobisty i płatność przy odbiorze co yeraz
Co to znaczy "kupiła karta taka i taka"? To było chyba zwykłe ogłoszenie bez Kup teraz, więc bez wpłaty na Twoje konto bankowe niczego nie wysyłasz. Możesz wydać po zapłacie przy odbiorze osobistym. Uważaj, bo mail może być podrobiony.
Nawet nie wiedziałam o meilach podrobionych z allegro masakra wszędzie się to czai naszczescie nie wchodziłam w ten link. Napisałam do tej pani co się pytała o mojego meila. Ze odbiór tylko i wyłącznie osobisty więc chyba nie mam o co się martwić ?
A po drugie nie mam żadnego konta podanego w alegro
W tej sytuacji nie masz się czym martwić. Bez pieniędzy (czy to przelewem, czy przy odbiorze osobistym) niczego nie wydawaj. Ktoś chciał od Ciebie wyłudzić towar bez wpłaty.
Dziękuję za pomoc 😉