Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Oszust prosi o e-mail
@Client:42452171 dziekuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
Ten również
@Client:42452171 dziękuję za Twoje zgłoszenie! To konto również zablokowaliśmy.
Aby wysłać Ci wiadomość przez którą dostaną się do Twojego banku,oczywiście podadzą w nim wskazówki co masz robić
Do tego, żeby wysłać ci na pocztę wiadomość wyglądająca jak wiadomość z allegro i żebyś tam kliknął "przyjęcie płatności" albo coś w tym stylu i wyczyści twoje konto bankowe.
do spamu, nie wiem czy kojarzysz jak w ogóle wygląda spam robiony przez bota. Bot wysyla spam na przypadkowe maile a tutaj mają potwierdzone maile i mają pewność co do języka dzięki czemu są bardziej wiarygodni
Oszust prosi o podanie nr telefonu lub e-maila, żeby wysłać Ci spreparowaną wiadomość, dzięki której może wykraść Twoje dane do logowania na allegro/bank.
@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ Ale jakim oszustom?. Sprawdz na Allegro moje zakupy
Sprzedajesz, on udaje, że kupuje. Ty przesyłasz mu adres e-mail, a on przesyła ci fałszywkę, z której wynika, że zakup jest opłacony. Musisz kliknąć, by pobrać pieniądze. Przekierowuje cię na stronę bankową itd. Sama dałam się nabrać. Chyba jakaś pomroczność, ale udało mi się zmienić hasło i na razie nic nie straciłam.
Odpowiedź prosta do zrobienia w przysłowiowego wała
Na email wysyłają ci fejkowy link do podrobionego Allegro
Mialem analogiczna prosbe od: MateuszMachnik98
@mecool dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto.
U mnie taka podejrzana transakcja i próba wyłudzenia nr konta i e-mail:
Dobrze, że tutaj zajrzałam, przed chwilą miałam taką samą sytuację
@Lilly_ll1 Dziękuję za zgłoszenie! Dobrze, że jesteś czujna. Zablokujemy to konto.
U mnie dzis taki email
też mialam taka sytuacje przed chwila, prosze o zablokowanie