Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
@FirstPlanet sprawdziłam konta osób, które prosiły CIę o adres e-mail i wszystkie zostały już albo zablokowane, albo zabezpieczone, ponieważ doszło na nich do włamania, dlatego możesz nie widzieć, że podjeliśmy działania.
Witam, otrzymałam korespondencję mailową rzekomo od Allegro Lokalnie ale nie zgadza mi się adres, z którego została nadana. Przedmiot, który wystawiłam do sprzedania został zakupiony ale na stronie widnieje zapis że jest nieopłacony, natomiast otrzymałam wiadomość od kupującego z potwierdzeniem dokonania przelewu. Proszę o sprawdzenie.
Pozdrawiam, Karolina Galaś
Nie patrz co ci podsyłają i nie wchodź w takie linki ani nie podawaj adresów meilowych ,tak działają oszuści . Jak będziesz mieć pieniądze na koncie to wysyłaj towar ,takie podsyłane potwierdzenia są często zgubne.
@kaina85 bardzo proszę nie klikaj w żadne linki przesłane w wiadomości, a samego e-maila wyślij za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl
Czy mogę poprosić Cię o podanie loginów osób, które poprosiły Cię o adres e-mail?
Zgłaszam kolejnego oszusta szczypior 12
Kolejny oszust szczypior_12
Witam ponownie,
Kolejne konto do mnie pisze z prośbą o email...
I prawdopodobnie jeszcze jedno, ale wiadomość ukryta :
Pozdrawiam, Daniel.
@skate_style, na obydwa te konta ktoś się włamał. Zabezpieczyliśmy je. 🙂
Do mnie też pisała ta krusana1822
Jak widać na zdjęciu, próba wyłudzenia danych. Client 114873480
@Client:45805907 dziękuję, to konto jest już zablokowane w naszym systemie.
Kupujacy prosi o e-maila i potwierdzenie sprzedazy na poczcie. Allegro jeszcze nie potwierdziło wpłaty. Co jeśli podałam adres ? Potwierdzenia póki co nie klikam
To oszustwo nie klikaj w żaden link
@dana541_2010 to próba wyłudzenia, dlatego nie klikaj proszę w żadne linki, ani nie podawaj żadnych danych osobowych. Już działamy w sprawie tego konta.
Sprzedawca prosi o e-mail żeby kupić. Podaje A on że przelew poszedł. Proszę zobaczyć w e-mail o zamówienie. A tam nic nie ma co dalej robić?
To próba oszustwa, niczego nie podawaj, che kupić to ma wszystko w ofercie i niech płaci przez AF.
A co to jest af
Przeczytaj na początku samouczek jak handlować na allegro lub obejrzyj filmy.
Co się tyczy wiadomości mailowych że ktoś kupił i trzeba tylko odblokować pieniążki lub od kapitana statku że zapłaci za przedmiot 10x więcej to są BAJKI pisane oszustów.
Allegro Finanse, jak zapłaci to środki będą tu:https://allegro.pl/moje-allegro/sprzedaz/srodki-i-historia-operacji inaczej nie wysyłasz.