Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Witaj, mam podobny problem. Właśnie zgłosił się do mnie potencjalny kupiec na Allegro lokalnie i poprosił o mój nr telefonu bo jest mu potrzebny do przeprowadzenia transakcji Client 50297232.
@Beata__KR, zablokowaliśmy to konto. Dzięki za zgłoszenie!
Dziękuję. Mam jednak problem bo przez roztargnienie podałam mu nr telefonu co teraz zrobić aby zabezpieczyć moje kontro. Już otrzymałam informację, że ktoś zmieniał moje hasło-zgłosiłam to i czy coś jeszcze mogę zrobić?
Od kilku dni dostaje wiadomości na Allegro z prośba o wysłanie email
Podejrzewam oszustwo
BetelgezaQ
Client107321664
Client107357077
Client107341155
Do BetelgezaQ wysłałam nieświadomie mój adres e-mail
Wysłał mi takie zdjęcie ze potrzebuje emaila do zamowienia kup teraz
pozniej przyszedł mi e-mail z Allegro z linkiem do potwierdzenia , którego nie potwierdziłam na szczęście i kolejny e-mail
tego typu , który również zignorowalam.
Czy sam fakt , ze podałam swojego emaila może mi w jakiś sposób zaszkodzić?
To są próby wyłudzenia danych i dostępu do twojego konta . Jeśli już podałeś to nie wchodź w podsyłane linki bo możesz dużo stracić . Samo podanie meila to jeszcze nie dramat.
@oxana38 dzięki za zgłoszenie, zablokowaliśmy już wszystkie konta, które wskazałaś. Samo podanie maila to jeszcze nie jest większy problem, ale zazwyczaj po podaniu maila od razu wysyłane są na niego wiadomości podobne do tej, którą otrzymałaś. Także dziękuję za zgłoszenie i czujność.
Tutaj kolejny do zablokowania, najpierw prośba o emall (:D) a później fałszywa informacja o zakupie i link do podejrzanej strony na ruskim serwerze.
@Zoolord Dziękuję za zgłoszenie! Na tym koncie doszło do włamania, już je zabezpieczyliśmy. 🙂
uważaj to są oszuści jak robisz zakupy na Allegro to nic nie musisz uzupełniaćz żadnych linków ,najlepiej korzystać z Allegro pay jest bezpiecznie
Mam dokładnie ten sam problem, napisano do mnie aby podać swój adres email dla zakupu - allegro lokalnie
Czy ten numer Clint to mój numer na allegro
@Client:69367214"Client:69367214" to Twój login. Numer w tej nazwie to Twój unikalny numer użytkownika (ID). Możesz jednorazowo zmienić swój login. W tym celu przejdź do zakładki Dane konta.
Witam
Dostałem przed chwilką wiadomość od pewnego użytkownika, który chyba będzie musiał otrzymać blokadę.
@kubaaaxd98 Dziękuję, to konto jest już zablokowane w naszym systemie.
Najlepiej podać międzynarodowy e-mail: fu*k.you@st*pid.nig*er i zgłosić do Allegro 😛
spokój murowany - aż do następnego takiego cymbala 😞
Dwa pytania z prośbą o podanie adresu e-mail z dwóch różnych kont, w obu przypadkach to samo zdjęcie ekranu które ma niby służyć za potwierdzenie słuszności prośby.
nicki allegro:
Przesyłam kolejne konto
@Bartek_J_Ch Dziękuję 🙂 Zabezpieczymy to konto
Proszę o zablokowanie użytkownika