Autoryzacja nie powiodła się.
Odśwież stronę i spróbuj jeszcze raz.
Cześć, czy to oszustwo?
Patrząc na składnię i gramatykę w tych wiadomościach podejrzewam, że to ataki zza granicy lub autorstwa jakiś obcokrajowców. Ktoś pewnie zarabia na pozyskiwaniu danych kontaktowych dla jakiś oszustów bądź sam jest oszustem. Podobny schemat działania można spotkać u oszustów na BlaBlaCar. Trzeba być czujnym.
Witam, prośba o zablokowanie:
dostałem prośbę o podanie maila a następnie:
Mail to:
Z góry dziękuje !
@BartOneAndOnly dziękuję za zgłoszenie! Czy mogę poprosić Cię o przesłanie wiadomość e-mail za pomocą opcji [przekaż dalej] na adres phishing@allegro.pl. Dzięki temu odpowiedni zespół będzie mógł zweryfikować tę wiadomość.
Zrobione 🙂 dzięki !
Tez ostatnio miałem próbę oszustwa ,screen ten sam co BartOneAndOnly . Zgłosiłem to na ten meil phishing Allegro. Pytanie,czy Allegro cos z tym robi konkretnie,czy tylko blokuje typa. I czy warto zgłosić dany numer telefonu na Policje,chyba po numerze telefonu powinni dojść do kogoś
@amigos83 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zabezpieczyliśmy to konto.
Otrzymałem prośbę o podanie e-maila jak powyżej (przygotowanie do próby wyłudzenia).
@igneo Dziękuję za zgłoszenie. Zabezpieczyliśmy to konto.
Otrzymałam prośbę o podanie e-maila jak powyżej.
Otrzymałam prośbę o podanie e-maila jak powyżej.
@slebulox bardzo dziękuję za zgłoszenie. Na tym koncie doszło do włamania, ale już je zabezpieczyliśmy, więc nie powinieneś otrzymywać już takich wiadomości.
Ja w godzine od założenia konta otrzymalem prośbę o e-mail od użytkownika [edytowano].
Przepraszam chodziło mi o godzine od publikacji ogłoszenia a nie założenia konta.
@Stackar69 konto zostało już odpowiednio zabezpieczone. 🙂
@JustynaNikolaIgi Dziękuję za zgłoszenie. Zabezpieczyliśmy to konto.
Też dostałam prośbę o podanie adresu email
@paulaczyzak Dziękuję za zgłoszenie, konto zostało zabezpieczone