anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy kupujący potrzebuje mojego e-maila lub numeru telefonu na Allegro Lokalnie?

MAMY ROZWIĄZANIE!
Martuszka89
#7 Wielbiciel

Screenshot_2021-10-08-20-06-23-851_pl.allegro.jpg

 Cześć, czy to oszustwo? 

oznacz moderatorów
9 923 ODPOWIEDZI 9 923
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:91028421 tak, kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila, aby sfinalizować zakup na Allegro. Czy możesz podać login osoby, która wysłała do Ciebie wiadomość z taką prośbą?

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
denmar27
#1 Nowicjusz

IMG_7870.png

 c

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@denmar27 to próba wyłudzenia Twoich danych. Kupujący nie potrzebuje Twojego e-maila, aby dokończyć zakup. Zablokowaliśmy już to konto, dziękuję za Twoje zgłoszenie! 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
aania794
#7 Wielbiciel

Screenshot_2023-07-29-15-33-40-307_pl.allegro.jpg

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@aania794 dziękuję za Twoje zgłoszenie! Zablokowaliśmy to konto. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Client:83259137
#7 Wielbiciel
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@Client:83259137 dziękuje za Twoje zgłoszenie! To konto jest już zablokowane. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
były forumowicz
Nie dotyczy

@w_kiwi@ko_alka@la_nika@nat_not@_HolaOla_ 

Witam, niedawno dostałam dwie wiadomosci na allegro lokalnie dotyczace wyłudzenia mojego adresu email w celu realizacji zamowienia. Osoby te mialy nick: client:112850251 oraz dupcia90. Prosze o ich zablokowanie

oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@były forumowicz dziękuję za Twoje zgłoszenie i przepraszam, że czekałaś na naszą odpowiedź! Jedno ze wskazanych kont zostało zabezpieczone, a drugie jest już zablokowane. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
antykus_2
#7 Wielbiciel

Otrzymałem takie informacje na czacie od potencjalnego kupującego - zakładam. że to próba wyłudzenia danych.

antykus_2_0-1691268968522.png

oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@antykus_2 Napisz co chciał od Ciebie > obrazka nie widzimy > musi go zatwierdzić moderatorka.

oznacz moderatorów
antykus_2
#7 Wielbiciel

Aby aktywować sprzedaż, wyślij swoj e-mail na czat, a następnie poczekaj na wiadomość e-mail z weryfikacją sprzedawcy. Zamówienie: 8468194 Automatyczne powiadomienie

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@antykus_2 Nigdy nie podawaj swojego adresu email, takie dane nie są potrzebne do sfinalizowania transakcji. Oszuści w taki sposób wysyłają właśnie mailowo, wiadomości, która ma przypominać tę od Allegro. Następnie proszą o zalogowanie się do banku. Nigdy tego nie rób. Jest to próba wyłudzenia danych konta bankowego. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
antykus_2
#7 Wielbiciel

To proszę zablokujcie te konta (nie wiem jakim cudem ktoś kto ma konto przez 19 lat może robić takie rzeczy). Jak rozumiem są to konta przejęte przez oszustów.

oznacz moderatorów
w_kiwi
Moderatorka
Moderatorka

@antykus_2 W tym celu potrzebowałabym loginu użytkownika, od którego otrzymałeś wiadomość. 

Wiktoria
   Moderatorka
oznacz moderatorów
Agent555
#19 Nestor ⭐

@w_kiwi  napisz proszę skąd  oszuści znają maile użytkowników , 

oznacz moderatorów
Ziolko39
#21 Demiurg ⭐⭐⭐

@Agent555 Wystarczy nick > mogę napisać przez CW dowolną wiadomość, która trafi na maila > nie muszę go znać

oznacz moderatorów
antykus_2
#7 Wielbiciel
oznacz moderatorów
la_nika
Moderatorka
Moderatorka

@antykus_2 dziękuję za twoje zgłoszenie! Podane konta są już zabezpieczone. 

Monika
   Moderatorka
oznacz moderatorów
jacek515
#7 Wielbiciel

U mnie podobnie od dupcia90 " Beczka garnek hermetyczny do kiszenia 4,5 Kamionka

Dzień dobry aktualne ?

Proszę o przesłanie adresu emailow, będzie mi potrzebny do opłacenia towaru na Allegro loklanie z dostawą
Nie mogę zapłacić Allegro prosi mnie o wpisywanie adresu emailow sprzedającego do zakupu"

oznacz moderatorów